U bent hier

Hilarische doop voor 5 'groentjes' van brandweer Kempen post Herentals - extra foto's

Herentals | Kempen regio
19.05.2019 - 01.19u
Door: Herman Gezelle

5 brandweermannen kregen zaterdagavond in de Herentalse brandweerkazerne een doop die ze niet snel gaan vergeten. Heel wat ludieke opdrachten maakten er onder het thema 'BrandWerf' een hilarisch feestje van. De verbouwingen rond de huidige kazerne stonden centraal.  Of komt er dan toch eindelijk een nagelnieuwe brandweerkazerne?

De jongste bandweeraanwinsten Frank Verschueren, Vincent Leemans, Joris Nyssen, Bart Leten en Christophe Berings moesten heel wat 'ondergaan' : hun diploma van pompier kregen ze niet zomaar mee naar huis...

Ondertussen gebeurden nog allerlei plezante verrassingen. Regelmatig moest er uiteraard ook gedronken worden. Pintjes, Palm, Trappist passeerden de revue.

'De meeste van de nieuwbakken brandweermannen zijn al zo'n 4 jaar of langer in dienst maar we wachten altijd tot we tussen de 5 en 7 man hebben voor een doopavond', lacht Alain Leemans van de Herentalse brandweer.

'Onder toezicht van een jury, Sint-Barbara en Den Engel moeten de nieuwelingen enkele ludieke proeven uitvoeren die verband houden met een sketch. Het thema van de doop was dit keer 'Brandwerf Herentals', verwijzend naar de renovatie van de kazerne.

Een bijzonder geslaagde doopavond die de jonge pompiers zich nog lang zullen herinneren. Een knappe organisatie vol spitse humor en teambuilding.

Foto's Peter Verstraeten/ Nnieuws/ tekst Guy Verellen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto