De match van de eeuw. Zo werd de clash in de kwartfinale van het WK tussen de Rode Duivels en Brazilië genoteerd. Na 90 dolle minuten triomfeerden onze nationale voetbalhelden met 1-2 dankzij een eigen doelpunt van Fernandinho en een pegel van Kevin De Bruyne.

Op de Herentalse Grote Markt juichten en feestten zo'n 4.500 fans. Ook in Geel en Turnhout was de ontlading bijzonder groot na een pure WK-thriller.  Historische match.

'De Duivels hebben de 1e helft Brasil afgemaakt', reageert Marlies Vekemans uit Olen. 'Er is wel een voetbalwonder gebeurd, een fenomenale Courtois, allemaal helden vandaag, alle 11.  Tot de laatse seconde megastrijders. Amai!'

'Dankzij de supertopper Brasil-België en het tropisch weer hadden we vanavond  een pak meer supporters, zo'n 4.500 fans met de gekende vreugde-uitbarstingen en ambiance', lacht co-organisator Wim Van Doninck van Den Beiaard.

'Een service die enkel Homahe kan aanbieden. Afspraak volgende dinsdag 10 juli om 20u voor de topper België-Frankrijk.  De eerste pintjes vloeien uit de kranen vanaf 18u.

Fiets geschonken door Hendrickx Fietsen

Heidi Corthout uit Herenthout is als beste Rode Duivel-verklede de winnares van een prachtige fiets geschonken door Hendrickx Fietsen (Herenthoutseweg).

Nnieuws kwam vrijdagnacht na een Duivels feestje terug thuis met een pak sfeerfoto's en beelden van prachtig uitgedoste supporters.
Er stonden ook Brazilaanse supporters tussen. Wat een sportfeest.

Afspraak dinsdag 10 juli om 20u LIVE op groot scherm voor de topper halve finale België-France - Grote Markt. De bierkranen vloeien vanaf 18u.

3 gewonden tijdens overwinningsfeest

Na de overwinning van de Rode Duivels tegen Brazilië ontstond er op de Grote Markt in Herentals drie keer een vechtpartij. 3 gewonden moesten naar het ziekenhuis volgens de politie. Twee mensen hadden verwondingen aan het hoofd, de derde was gekwetst aan de hand. Na verzorging op de spoed mochten ze naar huis. Overmatig drankgebruik lag telkens mee aan de basis van de incidenten.

Johan Temmerman /Nnieuws.