U bent hier

Hout Luyten Morkhoven : 100 kaarsjes voor succesvol familiebedrijf

Herentals
09.03.2018 - 10.39u
Door: Herman Gezelle

Hout Luyten uit Morkhoven viert dit jaar een mijlpaal in de geschiedenis van het familiebedrijf, namelijk de 100e verjaardag. Intussen is met Charlotte en Florence de 4e generatie actief in de zaak, samen met pa en ma Fons en Vicky. Stilstaan is ook voor de dochters geen optie.

"We vernieuwden zopas onze collectie parket die we onder eigen label uitbrengen", vertelt Charlotte Luyten.

Hout Luyten staat synoniem met Morkhoven. Het bedrijf neemt een prominente plaats in het dorpscentrum in. "Ruim 15 jaar geleden stonden mijn vader en moeder, aangestuurd door onze groei, voor de beslissing: hier blijven of verhuizen naar het industrieterrein.

Ze beslisten uiteindelijk om hier fors te investeren. We hebben ons hart verpand aan deze plaats. De loyaliteit aan het bedrijf is groot. We hebben werknemers van de 2de en zelfs 3de generatie. Hier worden langdurige carrières vol gemaakt."

Eigen label voor parket
3 jaar geleden bouwde Hout Luyten een 2de showroom voor parket en interieur, gevel- en terrasbekleding. In de andere toonzaal vindt de klant plaatmateriaal, binnendeuren en daktimmer. Gedicteerd door de markt drukten Charlotte en Florence intussen hun moderne stempel.

"De robuuste kwaliteit in tropisch hout of eik werd aangevuld met een toegankelijker aanbod in bijvoorbeeld thermisch gemodificeerd hout. Daarnaast lanceerden we 3 jaar geleden met succes een parketlijn onder ons eigen Hout Luyten-label. Dat gamma vernieuwen we en breiden we uit dit jaar."

De omzet komt voor 70% uit B2B – lees: schrijnwerkers, aannemers, enz. – en 30% uit de verkoop aan particulieren. Bij het bedrijf werkt een 40-tal mensen. 2 jaar geleden was Hout Luyten genomineerd voor de Prijs Ondernemen van Voka-Kempen.

2018 wordt een feestjaar met acties en evenementen, met onder meer een opendeurdag op 22 april.

Paul Huysmans MIK / foto's NNieuws archief/ lees ook de aanverwante artikels over Hout Luyten hieronder.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto