U bent hier

HuisvandeMens viert feest in Herentals

Herentals | Neteland
23.09.2020 - 18.57u
Door: Mark Jaspers

Het huisvandeMens in Herentals heeft een jubileum te vieren. Het is namelijk exact 15 jaar geleden dat de Humanistische beweging haar intrek nam in hun huis aan Lantaarnpad 20.

'Om die verjaardag extra in de verf te zetten, kreeg het gebouw een heuse opknapbeurt en opent het aanstaande zaterdag feestelijk opnieuw haar deuren.

Het feestje bij huisvandeMens in Herentals kan helaas wel enkel in een kleine bubbel plaatsvinden. De corona-maatregelen zijn nog steeds van kracht en dus wil de organisatie geen enkel risico nemen.

Hoewel er geen fysieke festiviteiten plaatsvinden dit jaar, willen de medewerkers van het huisvandeMens deze gelegenheid toch niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Met de nodige trots geeft Inge Verloo, directeur huisvandeMens Provincie Antwerpen, daarom een virtuele rondleiding in het nieuwe huisvandeMens Herentals.

Online rondleiding

Die rondleiding kan haarfijn gevolgd worden via deze link en zal ongeveer een 10 minuten duren. Op zaterdag 26 september verwelkomt Inge jullie om 17u online aan de ingang van het huisvandeMens in Herentals.

"Het is een genoegen om de deuren van het vernieuwde huisvandeMens te mogen openzwaaien", zegt Inge Verloo. "We hebben het interieur in een nieuw jasje gestopt en onze ruimtes nog gezelliger gemaakt.

Zo kunnen onze workshops, lezingen, groepsgesprekken en overlegmomenten in een nog aangenamer kader doorgaan." Een blik achter de schermen en een eerste kennismaking van het nieuwe Huis kan zo dus gewoon virtueel.

Vijf pijlers

Het huisvandeMens bouwt haar werking op rond vijf pijlers. Een eerste pijler richt zich op de vrijzinnige plechtigheden, bijvoorbeeld bij een geboorte, huwelijk of Lentefeest, maar ook bij een verlies begeleiden onze consulenten.

Jaarlijks organiseert het Herentalse team, los van de feesten, zo'n 60 plechtigheden. Daarnaast vinden er in het huisvandeMens ook gesprekken plaats met mensen die een hulpvraag hebben of die op zoek zijn naar zingeving.

Samen met een grote groep vrijwilligers en enkele lidverenigingen worden er ook heel wat lezingen en verbindende workshops in mekaar gebokst, wat onder de derde pijler van gemeenschapsvorming valt.

De lezingen en workshops die plaatsvinden in het huisvandeMens hebben niet enkel een verbindende functie, ook het brede maatschappelijk debat wordt op lokaal niveau gevoerd. Zo bruist het altijd wel in het huisvandeMens in Herentals.

De laatste en vijfde pijler richt zich op informatie & educatie. HuisvandeMens biedt daarmee ook ondersteuning bij een levenseinde met assistentie rond wilsverklaringen en euthanasie.

In het Megazijn kunnen leerkrachten Niet Confessionele Zedenleer terecht om gratis educatief materiaal uit te lenen. Wie op zoek is naar interessante lectuur, vindt in de bibliotheek zijn gading aan boeken over thema's als rouwverwerking, relaties en vrijzinnigheid te lezen en te ontlenen.

De deuren van huisvandeMens in Herentals zijn gezien de coronamaatregelen op werkdagen geopend van 9u tot 16u30, maar de consulenten zijn ook bereikbaar via mail (herentals@demens.nu) en telefoon (014/85.92.90).

Mee feesten? Inschrijven voor de feestelijke online rondleiding in het nieuwe gebouw kan nog tot vrijdag 25 september via herentals@demens.nu

imageMeer nieuws

Kerstmagie Kasteel Westerlo gaat door

Kempen regio | Vlaanderen | Westerlo 25.10.2020 - 19.36u reading time1min

Het nieuwe concept van Kerstmagie mag doorgaan. Dit komt doordat de organisatoren rekening houden met de nieuwe maatregelen en er zelf nog strengere boven op doen. 

Maatwerkbedrijf TWERK innoveert in coronatijden

Herentals | Kempen regio 24.10.2020 - 12.39u reading time6min

Dat de Coronacrisis heel wat ondernemingen voor bijzondere uitdagingen stelt, is zeer bekend. Dit is dan ook niet anders voor VZW TWERK. TWERK is een maatwerkbedrijf voor mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) in Herentals.

Huis van het Kind lanceert Pamperpunt

Heist op den Berg 24.10.2020 - 09.50u

Covid : Geel en Mol hotspots

Geel | Kempen regio | Mol | Neteland 24.10.2020 - 07.18u

Wintertijd vannacht : 1 uur langer slapen

Wintertijd vannacht : 1 uur langer slapen
EU | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 24.10.2020 - 07.01u

Gemiddeld 11.201 bevestigde besmettingen per dag

Gemiddeld 11.201 bevestigde besmettingen per dag
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 24.10.2020 - 06.55u

Levensloop Neteland 'Tour of Hope' verschuift naar 2021

Levensloop Neteland 'Tour of Hope' verschuift naar 2021
Grobbendonk | Neteland | Vorselaar 23.10.2020 - 23.31u

Leger springt bij in strijd tegen coronavirus: extra ambulances en ziekenvervoer via helikopters

Leger springt bij in strijd tegen coronavirus: extra ambulances en ziekenvervoer via helikopters
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 23.10.2020 - 19.33u

Peter Bellens : 'Alle bewoners WZC Sint-Anna testen negatief'

Peter Bellens : 'Alle bewoners WZC Sint-Anna testen negatief'
Herentals | Neteland 23.10.2020 - 18.08u

Rolmobiel neemt een nieuwe wagen in dienst

Rolmobiel neemt een nieuwe wagen in dienst
Turnhout regio 23.10.2020 - 17.38u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto