HYC Era Renomar vs Antwerp Phantoms eindigde zondagavond op 5-3 (BNL). Herbekijk de match hier.  Dat het tegen de Antwerpenaars een lastige klus kon worden, was van bij het begin duidelijk.

Goalie Kevin Van Looveren moest bij de pinken blijven om zijn ploeg niet direct in achtervolgingsmodus te zetten.

Phantoms toonde zich immers meer dan de evenknie van Era Renomar. Dat was een schim van de enthousiaste ijshockeybrigade tijdens de match tegen Heerenveen. Vlak voor de eerste rust scoorde de thuisploeg dan toch. Ben Vercammen maakte zijn goal op aangeven van Arne Van Espen en Ben Coolen. (1-0)

Het bleek een valse start want op powerplay vloerde Lukasz Bartak Kevin Van Looveren (1-1). Ondertussen had HYC wel het overwicht en de 2-1 voorsprong door Shawn Hulshof was verdiend.

Verder dan die zuinige marge geraakte Herentals evenwel niet. Oud HYC-er Mike Janssen keepte een reuzematch en als ook het vizier van de schutters beslagen is, zijn missers onvermijdelijk. Het duurde tot de 52ste minuut voor Ben Coolen de 3-1 binnen schoot. Klus geklaard dacht iedereen maar niet de HYC-verdedigers. In een oogwenk pasten de Quentin Ronia en Bram Klijssen zich door de roodwitte chaos en Akke Klijssen tekende voor 3-2.

Niet dat het bibberen geblazen was. De Phantoms bleven in hun egelstelling en van een Antwerpse belegering was geen sprake. Met minder dan twee minuten op de klok zorgde Jordy Van Dijck zelfs voor de 4-2.

Amper 20 seconden na de Herentalse treffer slalomde Patrick Van Noten jr. zich naar de 4-3. Gelukkig deden de Antwerpse coaches wat je op dit niveau nooit moet doen: de goalie naar de kant halen. We waren nu gerust in de goede afloop en zochten verder naar ons rookgerief. Een halve minuut laten zette Chad Brears de eindstand op het bord. (5-3). Mike Janssen mocht terug post vatten in zijn doel. (hyc)

Vid Productie Kurt Vermylen /foto's Kurt Tops/ /NNieuws.