HYC Era Renomar ging zaterdagavond vlotjes over Zoetermeer Panters : 7-2.  De carnavalnacht gaf een extra leuk accent aan deze oververdiende overwinning.

'De perfecte hipcheck'

'HYC Renomar deed zaterdagavond wat het moest doen: winnen van Zoetermeer (7-2). De weg naar een gunstige plek in de play-offs is echter nog lang.

Omdat Den Haag won bij leider Heerenveen moet Herentals de vier resterende matchen binnen halen om nog over de Hagenezen te springen in de stand.

De match begon voor Renomar zoals het weer. Onaangenaam en miezerig. Na goed twee minuten stond de thuisploeg op achterstand na een powerplay goal van Joy Turpijn (0-1).

Maar voor hij goed en wel van de strafbank was, had Nathan Pancell de stand reeds in evenwicht gebracht (1-1). Het werd een 'erop en erover'. Bij de eerste pauze hadden Jacques De Ceuster (2-1) en Preston Shupe met twee goals (3-1 en 4-1) HYC op een geruststellende voorsprong gezet.

'Geruststellend' voor de rest van de competitie was het vertoon nochtans niet. Zo verkwanselden de troepen van Jeffrey Van Iersel ondermeer een 3 tegen 5 situatie en ook de passing bleef bijna altijd in de goede bedoelingen steken. Gelukkig was er Emiel Goris om het volk te vermeien met enkele fraaie heupworpen.

Weinig spelers in de Beneliga beheersen de techniek van de hipcheck op zo'n perfecte manier als Peter. Zo meedogenloos is zijn sloop van de tegenstander dat de scheidsrechter niet zelden het slachtoffer vol compassie in bescherming neemt en Peter onterecht naar de penaltybox stuurt...

Wel, Emiel Goris toonde tegen Zoetermeer een bijna zelfde 'kontprecisie'.

Minstens 2 keer kwam een Nederlander in een zwevende baan boven het ijs nadat Milleke onverhoeds zijn gat had geplaatst. Zo'n vlucht houdt uiteraard niet aan en eindigt meestal met een ongecontroleerde smak.

Zo ook zaterdag en binnen de verzameling chirurgen die zich voor de gelegenheid achter het doel van Kevin Van Looveren had geschaard, waren er al een paar die wat geïmproviseerde spalken bij elkaar zochten.

Het genootschap van Hippocrates kent echter de taaiheid van de gemiddelde hockeyspeler niet en de bewonderende 'ooh's' waren niet van de lucht toen de neergestorte 'zwever' zijn vleugels terug in de plooi schudde en gezwind naar zijn thuishonk schaatste.

De rest van de match had niet zo veel om het lijf. HYC scoorde nog drie keer. Jacques De Ceuster legde zijn tweede binnen (5-1), en de obligate Mitch Morgan (6-1) en Robert Lepine (7-1) diepten de kloof verder uit. Jay Huisman schoot de 7-2 eindstand op het scorebord.

Volgt nu de week van de waarheid in de Beneliga-voorronde. Zondag in Luik en dinsdag op het Herentalse ijs volgt een dubbele confrontatie met de Bulldogs. Vrijdag trekt Renomar naar Nijmegen en volgende zondag moet Mechelen over de HYC-knie.' (hyc-jvdb)

Per Period  1 2 3  Tot
Goals     A  4 1 2    7
               B  0 0 1    2

Herbekijk de match - productie LIVE stream Kurt Vermylen / foto's Kurt Tops / Nnieuws.