U bent hier

HYC KwadrO Belgisch kampioen - herbekijk de finale

Herentals | Nationaal
27.03.2017 - 01.11u
Door: Herman Gezelle

Afgelopen weekeinde moesten HYC KwadrO en Bulldogs Liège onderling uitmaken wie zich Belgisch kampioen ijshockey seizoen 2016-2017 mag noemen.

Zaterdag stuurde coach Paul Vincent zijn troepen naar een duidelijke overwinning met 8 doelpunten tegen 4, maar zondag moesten de Bulldogs nog langs in Herentals om deze eerste zegen te verzilveren.

Niettegenstaande Herentals de Luikse netten reeds na 43 seconden deed trillen kwamen de Bulldogs Liège snel terug en gingen meteen over HYC. Na het einde van de eerste periode gingen beide teams naar de kleedkamer met een gelijkstand 2-2.

Maar de 2e periode was HYC overtuigend aanwezig en ging Herentals maar liefst 4 maal voorbij Jean Cornelis. Met 6-2 op de klok gingen beide teams af op verleningen. Bulldogs scoorde nog 2 maal in de 3e en laatste periode maar raakte niet over een sterk spelende thuisploeg.

Na 60 minuten was de strijd nog niet gestreden want beide teams haalden uit 2 wedstrijden opnieuw net evenveel punten...

Er kwam dus een alles beslissende overtime van 20 minuten.
Het was opnieuw een sterk spelend HYC dat na 14 minuten 3 doelpunten op de klok zetten. Pas in de laatste 2 minuten van de wedstrijd haalde de Bulldogs de 0 nog van het scorebord maar te vergeefs.

HYC KwadrO kroont zichzelf op eigen ijsbaan Belgisch Kampioen in aanwezigheid van Pascal Nuchelmans voorzitter van de Belgische ijshockey federatie.

Herbekijk de live stream : productie Kurt Vermylen / foto's Kurt Tops /  HYC /NNieuws.

imageMeer nieuws

EP-leden willen dat recht om offline te zijn een EU-grondrecht wordt

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 22.01.2021 - 18.43u

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'
Grobbendonk | Nationaal | Provincie Antwerpen 22.01.2021 - 17.54u

Gouverneur van Antwerpen Cathy Berx: "We houden ons hart vast"

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 22.01.2021 - 17.00u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto