U bent hier

HYC KwadrO schakelt vlot Geleen uit : 1-5, na de 5-0 zaterdag

Herentals | Internationaal
06.03.2017 - 15.22u
Door: Herman Gezelle

Trevor Hunt had twee goals en een assist in de 1-5 overwinning voor HYC KwadrO op Geleen. In een heetgebakerd duel plaatste de regerende kampioen zich op deze manier voor de halve finales van de play-offs : 1-5.

De ruim 300 strafminuten van het duel tussen Eindhoven en Luik werden bij lange na niet gehaald in Geleen. Maar voor ruim 800 toeschouwers maakten ook Eaters en HYC er een levendig duel van vol opstootjes. Nils Vroemans en Ben Torremans liepen daarbij tegen game-misconducts op en uiteindelijk was het Herentals dat na afloop een klein feestje kon vieren vanwege de plaatsing voor de volgende ronde.

Eaters Vs Herentals Fight
Eaters begon aan het duel met de wetenschap dat de 5-0 nederlaag in Herentals de ploeg in een nadelige positie had geplaatst. Verliezen zou einde seizoen betekenen voor de ploeg die het jaar juist zo geweldig was begonnen met de winst in de wedstrijd om de Ron Bertelingschaal en die zich wist te plaatsen voor de bekerfinale.

Vooraf was al duidelijk dat het geen makkelijke opgave zou worden. Tom Marx, Jonas Huovinen en Lambert Keulen ontbraken vanwege ongemakken bij de openings face-off. Herentals op zijn beurt kreeg juist een impuls door de terugkeer van Vincent Morgan in de line-up. Toch was het Eaters dat het beste had van de openingsfase, al was Ben Vercammen met een schot op de lat het dichtste bij een vroeg doelpunt.

Eaters Vs Herentals Kans
De openingstreffer viel echter aan de ander kant van het ijs. Met allebei de Morgan's op de strafbank speelde Eaters de puck goed rond, zodat Justin Evers zijn teamgenoot Luca Heutmekers op maat kon bedienen voor de 1-0. Met deze stand haalde Geleen ook het einde van de eerste periode. HYC sloeg echter genadeloos terug in de openingsfase van de tweede doorgang.

De ploeg van coach Jan Andries won de openingsface-off, zette een aanval op en Jenne van der Velde rondde af. Niet veel later gilde iedereen met een Geleens hart om een penaltyshot nadat een doorbraak van Lars Engwegen werd gestopt. Volgens de scheidsrechter van dienst was er echter niets aan de hand en in de tegenstoot schoot Trevor Hunt raak met een laag schot uit de pols.

HYC dus op voorsprong, maar de marge was maar klein en zo hier en daar kreeg Eaters kansjes op een beter resultaat, al was ook Jacob Laliberté dichtbij een goal. Het ijzerwerk zat echter in de weg. Na zeven minuten in de slotperiode strafte Vincent Morgan een fout in de defensie van Eaters genadeloos voor de 1-3 en anderhalve minuut later nam Herentals al verder afstand.

In een breakout met drie spelers wist doelman Rowan Delil in eerste instantie nog redding te brengen, maar de puck kwam uiteindelijk bij Hunt terecht die hard raakschoot. Dat Laliberté er later nog 1-5 van maakte, is louter goed voor de statistieken.

HYC speelt nu komend weekeinde tegen Amsterdam of Den Haag. Die beide teams spelen dinsdagavond het beslissende duel in deze serie.  (J. Meijsen NL)

Foto's Kurt Tops HYC / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals 26.01.2021 - 17.06u reading time7min

Gratis kaartjes voor uw coronahelden

Wilt u uw coronaheld(en) bedanken met een origineel wenskaartje? Vraag dan een gratis pakketje van vier kaartjes aan via www.herentals.be/coronahelden of haal het op bij · de dienst toerisme (Grote Markt 35) · de KringKruidenier (Lierseweg 132) · de bibliotheek in Herentals (Gildelaan 13) · de bibliotheek in Noorderwijk (Ring 26).

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto