De derde editie van de Il Coppa Diamante in Grobbendonk was zaterdagnamiddag opnieuw een voltreffer.

De organisatoren van Grobbendonk Stoempt maakten met hun 1e editie van de wedstrijd voor handbikers uitstekende reclame voor die tak van de G-sport. De deelnemers moesten een half uur + 1 ronde biken maar ze vroegen nu al om er volgend jaar een uur van te maken.

Opvallend bij de deelnemers: die kwamen voornamenlijk uit West-Vlaanderen en Limburg. Er was ook 1 dame bij. Piet Den Boer, ambassadeur van de G-Sport, reikte graag de medailles uit en kon de prestaties van de organisatoren van Grobbendonk Stoempt meer dan waarderen.

Il Coppa Diamante/Il Coppa Comediante

Het blijft toch enorm leuk om naar retrokoersen te gaan kijken. De 70 deelnemers in Grobbendonk zorgden vooral voor een kleurrijk spektakel. Knappe fietsen en veelkleurige truien en renners in echte retrolook. Ook een retro-Sagan reed mee in het peloton.

De 2 lokale Fred De Bruyne's slaagden er in om gans de wedstrijd het publiek te vermaken met interessante nonsens over de deelnemers.

Die deelnemers reden rond op echte retrofietsen. Wielerlegende Suske Verhaegen probeerde van enkele deelnemers de fiets te kopen om in zijn wielermuseum te plaatsen. Prijs voor de beste retrorenner ging meer dan verdiend naar de renner met nr. 70 met een fiets met zowaar een houten kader!

Een deelnemer moest blijven rondrijden omdat de tap nog gesloten was, een groepje vrouwen mocht een tussenspurt betwisten voor een salami, andere deelnemers mochten dan weer spurten voor een bon voor het mosselweekend van de plaatselijke chiro.

Tussenspurten met een lokaal karakter, 't is eens wat anders...