Met als slogan 'Je leven is het wachten waard' organiseert Infrabel op 14 en 15 april een sensibiliseringscampagne over veiligheid aan overwegen. Gedurende 2 dagen volgen ruim 500 leerlingen van het 5e leerjaar uit verschillende basisscholen van Mol, Balen-Olmen en Dessel, veiligheidslessen in het Verkeerseducatief Centrum op de Molderdijk.

Het gaat om de grootste sensibiliseringsactie ooit op het gebied van veiligheid aan overwegen voor schoolkinderen.

45 ongevallen en elf dodelijke slachtoffers aan overwegen: dat was de spijtige maar heel zware balans in 2015. Infrabel roept alle weggebruikers op om voor hun eigen veiligheid en die van anderen, steeds de verkeerscode aan overwegen te respecteren. Wie de verkeersregels volgt, vermijdt ongevallen.

Sensibiliseringscampagne

Naast de infrastructurele maatregelen zoals het vervangen of vernieuwen van overwegen, lanceert Infrabel ook regelmatig sensibiliseringscampagnes om deze sociaal-maatschappelijke thematiek permanent onder de aandacht te brengen.

Veiligheidslessen

Bovendien wil Infrabel kinderen al op jonge leeftijd bewust maken van de verkeersregels aan overwegen. Daarom organiseren zij op 14 en 15 april veiligheidslessen voor ruim 500 leerlingen van het vijfde leerjaar uit verschillende basisscholen van Mol, Balen-Olmen en Dessel.  Meer info: Infrabel, 0496 19 83 00, frederic.petit@infrabel.be

Foto's Infrabel – François de Ribaucourt / NNieuws.