Geel-Punt kreeg de voorbije jaren geregeld met wateroverlast af te rekenen. Daarom liet de provincie in samenwerking met de stad Geel een studie uitvoeren van de Puntloop en de Poielveldloop. Die resulteerde in een aantal actiepunten.  

Werken aan de Puntloop

De Puntloop, ook wel eens Beylevenneloop genaamd, wordt verlegd tussen de Doornboomstraat en de achterzijde van de huizen aan de Bell Telephonelaan. Ter hoogte van het Albertkanaal en Leukaard zal er een nieuwe bedding uitgegraven worden en worden nieuwe overwelvingen gemaakt. Daarnaast laat Aquafin ook een nieuwe riooloverstortkamer bouwen in de Doornboomstraat.

De uitvoeringstermijn van deze werken bedraagt 130 werkdagen.

Werken aan de Poielveldloop

In opdracht van de stad Geel zal de Poielveldloop verlegd worden tussen de Klaverhei en de Doornboomstraat. 

Deze werken zullen 105 werkdagen duren.

De totale kosten van alle werken worden geraamd op 1.440.467,65 euro. Ook de stad Geel en Aquafin nemen een deel van de kosten voor hun rekening.

Rik Röttger, gedeputeerde bevoegd voor waterbeleid: “Het is de taak van de provincie om bij zoveel mogelijk burgers een drogevoetengarantie af te leveren. Uit ervaring weten we dat buurtbewoners heel wat vragen hebben over wat werken aan een waterloop precies voor hen betekenen. De omwonende burgers kregen dan ook de voorbije week een uitnodiging van de infovergadering in de bus. Iedereen is welkom.”

PRAKTISCHE INFO

Wanneer:

Dinsdag 20 mei om 20 uur

Waar:

Proefbedrijf Pluimveehouderij, Poiel 77 te geel

Meer info:

www.provincieantwerpen.be/waterlopen