Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant een verbindingsweg tussen de rotonde aan de Westerlosesteenweg (N19) en de Blaubergsesteenweg (N212) in Herselt. Die verbinding zal doorgaand verkeer uit het centrum weghouden, waardoor het er veel minder druk wordt. Zo zullen de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in de dorpskern er sterk op vooruitgaan. AWV en de gemeente Herselt organiseren op woensdag 12 maart 2014 een infostand in het gemeentehuis. Tussen 16.00 en 21.00 uur kunnen alle geïnteresseerden daar in gesprek gaan over de plannen met medewerkers van AWV.

Minder verkeersdrukte

De aanleg van de verbinding tussen de rotonde aan de Westerlosesteenweg en de Blaubergsesteenweg vormt het sluitstuk van de werken voor de doortocht in Herselt. Dankzij de verbinding zal doorgaand verkeer tussen Westerlo/Herentals en Averbode uit het centrum van Herselt wegblijven, waardoor de verkeersdruk er afneemt. Tegelijk kunnen de verkeerslichten verdwijnen op het kruispunt van de Blaubergsesteenweg en Dorp. Resultaat? Vlotter verkeer en minder files in het centrum, waar ook zwakke weggebruikers veel beter af zullen zijn.

Veiliger en leefbaarder centrum

Naast de aanleg van de verbindingsweg zullen er ook ingrepen gebeuren voor een betere leefbaarheid. Wonen in het centrum? Er fietsen of stappen? Het wordt veiliger en aangenamer. Daarvoor wordt het kruispunt van de Blaubergsesteenweg en de Molenbergstraat heringericht met een overrijdbare middengeleider en veilige oversteekplaatsen. Om sluipverkeer te ontmoedigen in de Molenbergstraat wordt de toegang tot de straat omgevormd tot een aantrekkelijk groen plein.

Wanneer in uitvoering?

De uitvoering van het project is gepland ten vroegste in 2016, want er moeten nog enkele procedures doorlopen worden. Onder meer een openbaar onderzoek voor de bouwvergunning en onteigeningen.

Iedereen welkom op infostand

Het studiewerk zit erop en de uitgangspunten liggen vast. Maar goede ideeën zijn nog meer dan welkom. Medewerkers van AWV ontvangen alle geïnteresseerde inwoners van Herselt graag op een infostand in het gemeentehuis op woensdag 12 maart 2014 tussen 16.00 en 21.00 uur. Iedereen kan dan met hen in gesprek gaan over de plannen, vragen stellen én suggesties doen voor mogelijke verbeteringen.