U bent hier

Jan Bertels : 'Stadsbestuur moet respect hebben voor haar inwoners, ze niet afblaffen'

Herentals
12.01.2020 - 13.08u
Door: Mark Jaspers

Vanmorgen vond nieuwjaarsreceptie van Sp.a afdeling Herentals plaats in de  Lakenhal.  Alle inwoners die de socialisten een warm hart toedragen waren van de partij. Bij de mooie achtergrondmuziek van Jonas en WIm was het wachten op de nationale partijvoorzitter Conner Rousseau, die met enige vertraging arriveerde.

In haar toespraak vergeleek de Herentalse partijvoorzitster Liese Bergen 2020 met de roaring twenties van vorige eeuw. 'Met heel veel moed en plannen gaat deze partij de uitdaging aan.'

Uiteraard waren er ook de nodige sneren naar de meerderheidscoalitie en de eerste schepen en hun onbegrijpelijke beslissingen van het voorbije jaar.

Jan Bertels : 'Goeie Herentalse grond met triomfen van Celine en Sanne'

Federaal parlementslid Jan Bertels opende met de goeie Herentalse grond waarin velen opgroeiden en die voor de nodige triomfen zorgde de afgelopen dagen met Celine en Sanne, en misschien vannamiddag nog met Wout.

'Waarom wij socialisten zijn : we willen een samenleving waar het vandaag beter is dan gisteren, waar het morgen beter is dan vandaag, maar dan wel voor iedereen', zegt Jan Bertels.

'Daar gaan wij voor: iedereen moet kansen krijgen. Actieve overheid moet daar mee voor zorgen en nieuwe sociale bescherming, verdeling van welvaart over iedereen, verzekeren, cfr ook hoe we 75 jaar geleden sociale zekerheid hebben opgestart, onze kathedraal van sociale bescherming, verdeling van welvaart.'

'Het stadsbestuur moet respect hebben voor haar inwoners, ze niet afblaffen'

'Niet alleen voor de happy few, maar voor iederéén welvaart', vervolgt Bertels. 'Spijtig, maar gebeurt nu niet in Vlaanderen (besparingen welzijn, ook in Herentals: besparing JAC, dus minder begeleiding van jongeren met problemen in scholen en thuis).

Samen-leven tussen en onder de mensen is nodig, bestuur dat gaat naar mensen en niet vraagt dat mensen tot hen komt.

Het stadsbestuur moet respect hebben voor inwoners, ze niet afblaffen, de deur wijzen als ze een andere mening hebben dan het bestuur.

Bij ons kan en mag iedereen zijn, wie hij/zij wil zijn. Dik, dun, zwart, geel, wit, groot, klein, hetero, lesbo, gay, transgender... iedereen vrij om te zijn wie hij/ zij is.

Maar uw vrijheid geldt wel maar tot waar je de vrijheid van je medemens inperkt. Dit is de grens, jouw vrijheid primeert niet op vrijheid van je medemens; je mag geen beletsel zijn, schade berokkenen aan medemens. Respect voor iedereen, en spijtig dat het huidig bestuur dit respect niet toont, kijk maar naar de uitsluiting van de marktkramer', besluit Jan Bertels.

Andere politieke partijen waren ook present.  De huidige bestuursploeg van Herentals was echter maar miniem vertegenwoordigd...

Na de toespraken werd er nog een goed glas gedronken op 2020 en de politieke toekomst van de Keizerstad.

Mark Jaspers/ Nnieuws

imageMeer nieuws

Wout van Aert flikt het ook in de Dauphiné

Internationaal | Lille | Neteland | Vlaanderen 12.08.2020 - 16.22u

Muziek als ontspanning in coronatijden

Nijlen regio 12.08.2020 - 16.15u

Cunina : 'Corona in onze partnerlanden'

Cunina : 'Corona in onze partnerlanden'
Geel | Internationaal | Vlaanderen 12.08.2020 - 11.05u

Verkiezing Miss België 2021 : Herentalse Stephanie Gios (20) éérste Miss Zorg?

Verkiezing Miss België 2021 : Herentalse Stephanie Gios (20) éérste Miss Zorg?
Herentals | Nationaal | Vlaanderen 12.08.2020 - 07.58u

NMBS gaat aantal extra treinen naar de kust schrappen

NMBS gaat aantal extra treinen naar de kust schrappen
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 11.08.2020 - 22.42u

Cathy Berx stuurt coronamaatregelen woensdag opnieuw bij

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 11.08.2020 - 22.39u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto