U bent hier

Jan Michielsen : 'Bank-contact: gezellige buren, gezellige buurt, gezellige stad'

Herentals
19.10.2019 - 19.11u
Door: Mark Jaspers

Hebt u de gevelbanken in Herentals al gezien? De uitklapbare banken zijn een plaats om uit te rusten en van de omgeving te genieten, maar ook om mensen te ontmoeten. De eigenaars van deze banken zijn onze bank-directeurs.

'Ook zondag ben je welkom op een gevelbank in uw buurtonder de titel Bank-Contact. Tussen 10 en 16 uur kan je er kennismaken met andere buurtbewoners terwijl u genoot van een hapje en een drankje.

'Bij elke gevelbank is er ook iets extra's: muziek, een lokale kunstenaar of een speciale gesprekspartner', zegt Jan Michielsen (CD&V). 'Bovendien maakt u kans om zelf een gevelbank of een mand vol lekkernijen te winnen!'

Bank-Directeur AccordeonBank: "Ik woon nog maar net in deze wijk. Ik kijk er naar uit om alle buurtbewoners, jong en oud, uit te nodigen op mijn bank. Ik hoop heel wat nieuwe mensen te leren kennen"

Bank-contact is een sociaal-artistiek buurtproject dat wil inzetten op ontmoeting en dialoog tussen buurtbewoners in Herentals.

Schepen van welzijn, zorg en gezondheid Peter Bellens (CD&V) : " We willen met dit initiatief vooral aantonen dat het ook anders kan en dat we in Herentals voor een warme stad willen gaan waarbij we een antwoord op onverschilligheid en afstandelijkheid willen bieden.

Solidariteit en hulpbereidheid vergen geen grote inspanningen, maar worden goed zichtbaar in de kleine dingen die buren voor elkaar kunnen en willen doen. Het begint daarbij allemaal met ontmoeting onder de raam mogelijk te maken.

In Herentals zijn er dit jaar een aantal gevelbanken geïnstalleerd. Gevelbanken zijn inklapbare en demonteerbare banken. De banken zijn een plaats om uit te rusten en van de omgeving te genieten, maar ook om mensen te ontmoeten. De eigenaars van deze banken zijn Bank-Directeurs. Dit zijn inwoners, maar ook enkele stadsdiensten en organisaties.

Bank-Directeur VolksspelenBank: "Wij hebben al een aantal buurt-feesten georganiseerd in onze woonwijk. Altijd heel gezellig. De gevelbank wordt hier heel vaak gebruikt, we hebben zelfs een deel-systeem voor onze gevelbank. Soms legt de ene buurtbewoner de plank, soms eens een andere"

Bank-Directeur KoffiekletsBank: "Herentals is een gezellige stad. Toch merk ik dat mensen vaak in hun huizen blijven, of achterin de tuin. Een gevelbank zorgt ervoor dat je makkelijker contact maakt..

U vindt de locatie van alle gevelbanken terug op www.wereldtals.be/bankcontact. Bank-Contact is een samenwerking van de stad, het Agentschap Integratie en Inburgering en GeKoro Herentals.

Na de nodige speeches was er een stukje opgevoerd door de Stedelijke Academie voor Woord, Muziek en Dans. Nadien was er tijd voor een hapje en een drankje in de Bib. 

Foto's : Johan Temmerman / Mark Jaspers.

imageMeer nieuws

Nationale en provinciale voetbaluitslagen

Nationale en provinciale voetbaluitslagen
Kempen regio | Neteland 17.11.2019 - 18.19u

Sanne Cant komt boven water in Hamme : 2e

Sanne Cant komt boven water in Hamme : 2e
Kempen regio | Lille | Neteland | Vlaanderen 17.11.2019 - 15.04u

In dialoog met de kunstenaar

In dialoog met de kunstenaar
Herentals 17.11.2019 - 11.55u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto