Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jeuddienst Geel zet hulpaanbod KlikErop! in de kijker op middelbare scholen

Geelse dienst jeugd project ‘Klikspot’

Tussen 4 en 12 september ging de Geelse dienst jeugd op bezoek bij de vijf Geelse middelbare scholen. Op een speelse en laagdrempelige manier zetten ze tijdens de middagpauzes het aanbod aan jeugdwerkers in Geel in de kijker.

Zo weten de jongeren waar ze terecht kunnen als ze hulp nodig hebben of met persoonlijke vragen zitten. De dienst bracht ook hun nieuw project ‘Klikspot’ onder de aandacht.

Nieuwe vakken, andere leraren en lesmethoden, gevulde lesschema’s, druk om goede punten te halen … de start van een nieuw schooljaar kan bij heel wat middelbare scholieren voor stress zorgen. In Geel zijn er heel wat jeugdwerkers waar scholieren terecht kunnen als ze met iemand willen praten. Op www.klikerop.be vinden jongeren het hele aanbod.

Dienst jeugd en de andere projectpartners van KlikErop! willen dit schooljaar het hulpaanbod in Geel bekender maken bij jongeren, onder andere door Klikspot-activiteiten te organiseren.

Hulpaanbod in de kijker

Dienst jeugd wil met hun schoolbezoeken scholieren in contact brengen met de lokale jeugdwerkers (JAC, Arktos, de dienst jeugd zelf, de straathoekwerker, de scholenagent …). Door op verschillende momenten tijdens het schooljaar de jeugdwerkers en de website van KlikErop! onder de aandacht te brengen bij jongeren, hoopt de dienst dat ze sneller de weg vinden naar het aanbod enerzijds en jeugdwerkers durven aanspreken anderzijds.

“Zeker bij de start van een schooljaar is inzetten op verbinding tussen jongeren, tussen jongeren en leerkrachten en tussen jongeren en jeugdwerkers cruciaal”, vertelt schepen van jeugd Marlon Pareijn. “Als kindvriendelijke stad willen we dat kinderen en jongeren zich goed in hun vel voelen. Het is belangrijk dat jongeren weten waar ze terecht kunnen met hun problemen, want hulp vragen wanneer het wat moeilijker gaat, is helemaal oké.”

Klikspot

Tijdens de schoolbezoeken zette dienst jeugd in samenwerking met de KlikErop!-partners hun nieuwe project 'Klikspot' in de kijker. Elke tweede woensdagnamiddag van de maand zullen de verschillende projectpartners activiteiten voor en door jongeren organiseren. Tot aan de kerstperiode vinden deze activiteiten plaats op De Bogaard.

Zo willen ze de site tegelijk promoten onder jongeren als uitvalbasis voor woensdagnamiddagen. De eerste Klikspot-activiteit is op woensdag 13 september van 12 tot 15 uur. Na een tijdje evalueren de dienst en partners het project en bekijken ze of andere openbare plaatsen, zoals het stadspark of speeltuin De Waaiburg, als locatie voor Klikspot-activiteiten kan dienen."

Geelse dienst jeugd project ‘Klikspot’

Geelse dienst jeugd project ‘Klikspot’

Geelse dienst jeugd project ‘Klikspot’

Geelse dienst jeugd project ‘Klikspot’

Geelse dienst jeugd project ‘Klikspot’

Deel dit artikel