U bent hier

Jeugdinstelling De Kempen - Vakbonden gematigd tevreden na nieuw overleg, deze week geen acties

Mol | Neteland
06.02.2018 - 20.19u
Door: Lex Verellen

Nieuw overleg tussen het vakbondsfront van gemeenschapsinstelling voor bijzondere jeugdzorg De Kempen in Mol en het Agentschap Jongerenwelzijn heeft dinsdag "tegemoetkomingen" opgeleverd die woensdag en donderdag aan het personeel zullen worden voorgelegd. Dat meldt het vakbondsfront. Deze week komt er geen nieuwe stakingsactie, maar mogelijk is er volgende week nog nieuw overleg nodig over meer structurele maatregelen, klinkt het.

Het personeel van De Kempen voerde vorige week donderdag een hele dag actie omdat er volgens hen sprake is van structurele problemen zoals een te hoge werkdruk en een onvoldoende voorbereide omvorming van een van de campussen tot een gemengde campus.

Eerder overleg met Jongerenwelzijn had niets opgeleverd. "Er is nu gezegd dat er middel en zulle n worden vrijgemaakt om het komende jaar een aantal dringende noden op te vullen", zegt Theo Celen van de socialistische vakbond ACOD. "We appreciëren die tegemoetkoming. Het nadeel is wel dat het beperkt blijft tot tijdelijke maatregelen voor één campus. We betreuren het dat instellingen op deze manier wat tegen mekaar worden uitgespeeld, want de solidariteit bij andere instellingen om zich bij de acties aan te sluiten is groot."

De "tegemoetkoming" zou onder meer inhouden dat er tijdelijk enkele extra mensen kunnen worden ingezet om noodsituaties zoals bij groot ziekteverzuim op te vangen. Bij de meisjes die sinds kort in De Kempen verblijven, zou één leefgroep beperkt worden in omvang om intensiever te kunnen werken met de meisjes met de grootste problemen. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto