U bent hier

Jonge journalisten uit Franse Lille draaien in Belgische Lille documentaire over veldrijden

Lille
07.03.2017 - 07.40u
Door: Peter Caers

Het voorbije weekend streek een team van 8 leerling-journalisten uit het Franse Lille neer in Lille. Ze draaiden in het kader van een wedstrijd voor de Franse sportkrant Léquipe een reportage over het succes van het veldrijden in ons land.

Dat ze een groot deel van hun documentaire in Lille draaiden vonden ze eerder toevallig maar mooi meegenomen. Alle delen van de reportage met grootheden als Erwin Vervecken en Wout van Aert, de organisatoren van de Krawaetencross leken in Lille op zijn plaats te vallen.

Zondagvoormiddag volgden de Franse journalisten de wielertoeristen van het Vliegend Wiel. Ze deden dat zoals dat hoort in een cabrio, want het was in de voormiddag prima lenteweer met knap licht.

Zondagnamiddag was het echt veldritweer met regen en waren er binnenopnames in het café van het Parochiecentrum, in Café De Crawaett en werd 's avonds Erwin Vervecken nog geïnterviewd.

Ook Wout van Aert werd eerder al ingeblikt en er waren opnames op het EK veldrijden, de wedstrijd op de Citadel in Namen en op het WK in Luxemburg.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto