U bent hier

Jos Wouters in Kasteel Le Paige én Lakenhal : 'Welkom in een voor tentoonstellingen verminkt kasteel Le Paige'

Herentals | Neteland | Olen
06.09.2019 - 22.06u
Door: Mark Jaspers

Het was de alleszeggende openingszin in de toespraak van Denis Avonds (Ter Vesten vzw) die bij de meeste aanwezigen zal blijven hangen : 'Welkom in een voor tentoonstellingen verminkt kasteel Le Paige.'

Dit is inderdaad de toon tijdens de vernissage van de tentoonstelling van Jos Wouters. Omdat op de eerste verdieping kantoren geïnstalleerd werden door het nieuwe gemeentebestuur, resten er van deze prachtige tentoonstellingslocatie nog 2 kamers. Daarom moest deze tentoonstelling opgesplitst te worden in een deel Kasteel Le Paige en een deel Lakenhal op de Grote Markt.

Hoe onpraktisch kan het zijn voor kunstenaar en bezoeker?

Misschien dat het gemeentebestuur in de toekomst de kunst en de kunstenaar een warmer hart toedraagt en een degelijke oplossing zoekt voor de volgende tentoonstellingen en activiteiten zoals 'Kinderen op het kasteel'.

Vanavond stond echter Jos Wouters de spotlights. Hij toont een ruime selectie van olieverfschilderijen op doek en diverse beeldhouwwerken in keramiek en hout.

Jos Wouters is een echte streekgenoot. Hij is geboren in Poederlee (1943) en woonde later in Herentals en in Olen. Op 16-jarige leeftijd begon Jos te schilderen en hij bekwaamde zich in de ateliers van Frans Van Craen en Pol Delaet.

Hij volgde ook 6 jaar beeldhouwen aan de Herentalse academie. Hij maakte bronzen beelden voor de publieke ruimte, o.a. Het gezin op de markt van Olen-Centrum, en Boerke in Onze-Lieve-Vrouw-Olen.

Jos Wouters over zijn inspiratie voor deze tentoonstelling: "De schepping van de mens, het dier en de planten, de boom van kennis van goed en kwaad, in verloren liefde. De wisseling van de seizoenen ... Dit vindt u hopelijk hier in deze tentoonstelling terug ... Of droomde ik dit allemaal..."

De Twintigste herfstdagen vinden tegelijk plaats in kasteel Le Paige en de Lakenhal. Waarom? De reden leest u hierboven.

De tentoonstelling loopt van zaterdag 7 september tot en met zondag 29 september (elke vrijdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00). De toegang is gratis. Mark Jaspers/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Politie haalt dieren weg op Aardseweg

Politie haalt dieren weg op Aardseweg
Geel 11.11.2019 - 00.09u

Internationale titel voor Kjell Spruyt van JCI Lier

Internationale titel voor Kjell Spruyt van JCI Lier
Internationaal | Lier regio 11.11.2019 - 00.01u

BeNeLeague: ERA Renomar HYC vs Unis Fl. Heerenveen : 0-4 - herbekijk match

Herentals | Internationaal | Nationaal 10.11.2019 - 19.59u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen

Nationale en provinciale voetbaluitslagen
Kempen regio 10.11.2019 - 19.27u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen zaterdag

Nationale en provinciale voetbaluitslagen zaterdag
Kempen regio 09.11.2019 - 23.43u

SKS Herentals - KFC Heultje 7-2 : doelpuntenkermis aan Olympiadelaan

Herentals | Kempen regio 09.11.2019 - 21.44u

Janssen bezorgt Lierse Kempenzonen 8 op 12

Lier regio 09.11.2019 - 21.33u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto