16 bands en dj's komen op Jour Tibour het mooie weer maken! Ook op deze tiende editie pakt het festival uit met een mix van actuele bands en dj's op drie podia die een breed publiek zullen weten te bekoren.

Jour Tibour is het gratis muziekfestival dat georganiseerd wordt door een enthousiast team van jonge vrijwilligers en de jeugdconsulent en cultuurbeleidscoördinator van de gemeente Nijlen.

Het festival vindt plaats op zondag 5 augustus 2018 in park Tibourschrans (gekend als 't Hofke) te Nijlen. De vorige edities brachten heel wat volk op de been, met het voorbije jaar meer dan 6.000 unieke bezoekers.

Muzikaal talent te beluisteren en te ontdekken!

Op het hoofdpodium, Kastaar, verwelkomt het festival de barokpop van School Is Cool, een topband die de ene hit na de andere zullen spelen. Verder mag het publiek zich verwachten aan de hiphop van TheColorGrey (met liveband), de frisse verschijning Josephine (tot voor kort Josefien Deloof), surfrockers Danny Blue And The Old Socks en de Nijlense band Toys in Boxes, die de contest won. Shizzle le Sauvage sluit de avond met een dj-set af.

Het belooft weer een feest te worden op de festivalweide in de Tibourschrans. In de Hangaar vallen weer heel wat ontdekkingen te doen. Met BeraadGeslagen staan de wonderkinderen van de jazz anno 2018 op Jour Tibour, maar ook het stevige gitaarwerk van Hypochristmutreefuzz, de beloftevolle hiphop van Blu Samu en een geschift Shht.

De dj's heersen over de Tanzbar: Dj Yolotanker zorgt voor de mafste remixes, Corrupted voor de future bass, Team Damp haalt de mosterd uit de Caraïben met een fikse dosis dancehall. Konna voorziet het publiek van het betere house en technowerk en dj en producer Sara Gold draait vlotte r'n'b en house. De Nijlense pol.yester mag de Tanzbar openen; als 13- jarige wist hij de dj-contest in jeugdhuis Kroenkel te winnen en daarmee is de Nijlense Ferre De Cordt de jongste dj ooit op Jour Tibour.

Het gratis muziekfestival in Nijlen staat bekend om zijn gezellige sfeer, te midden in het groene park van de Tibourschrans, en de gezellige festivalmarkt Bazaar. De standhouders zorgen voor selfmade hebbedingetjes en festivalgadgets.

Tiende editie krijgt nog een extraatje!

Om de tiende editie van het muziekfestival te vieren, zal er op zaterdag 4 augustus 2018 nog iets extra georganiseerd worden. Geen tweede festivaldag, dat kan al gemeld worden, maar naar het waar en wat is het nog even afwachten.

info: www.jourtibour.be | info@jourtibour.be

infolijn: 03 410 03 76