Vanmiddag heeft de Vorselaarse pastoor het kapelletje in de Maashoek Vorselaar inzegende. In  aanwezigheid van de vrijwilligers uit de buurt die zich ingezet hebben voor het behoud van het kapelletje dat al een hele geschiedenis ken, werd het een fijne plechtigheid..

'Het kapelletje in de Maashoek, wat vroeger Klissenhoek was zoals het gehucht waarin de straat ligt, heeft al een hele geschiedenis zoals zoveel kapelletjes', zegt schepen Kobe Vercauteren (ActieV).

'Het werd voor een eerste keer opgelapt in 1949 door nieuwe eigenaars van het huis waar het bijhoorde. Het kapelletje hoorde bij een huis dat toen net verkocht werd.

Vorselaar is altijd een vroom en katholiek geweest en telt minstens 33 kapelletjes.

Dat van de Maashoek werd steeds door mensen uit de buurt verzorgt en opgelapt. De laatste keer was in 2005 naar aanleiding van de publicatie "Waar men gaat langs Vorselaarse wegen ..." van Heemkundige Kring Joris Matheussen, waar al deze kapelletjes worden voorgesteld.

De geschiedenis herhaalt zich vandaag weer. Het kapelletje werd net zoals de vorige keer gered van de vuilnisbelt door mensen uit de buurt.

Het lag klaar om afgevoerd te worden nadat het huis waar het stond afgebroken was. Na een tijd oplapwerk door Lieve Van Den Berghe en Walter Eelen in coronatijd staat het nu weer te pronken in de voortuin van het huis ernaast van Felix Thiels en Rita De Schepper.'