Wie en wat

Karl Meersman volgde aan diverse academies figuurtekenen, prentkunst, reclametekenen en kunstgeschiedenis. Hij verwierf bekendheid als grafisch kunstenaar, maar voelde zich sterk aangetrokken tot satire en de spotprenten van het fin de siècle. Félicien Rops, Toulouse Lautrec en Honoré Daumier inspireren hem tot vandaag. Meersman tekent voor Trends en Focus Knack.

Duiding

Cc 't Schaliken duidt de prenten met het nieuwsbericht waarmee de cartoons de draak steken. 'Goed geïnformeerd, maar met de glimlach 2017 tegemoet', is de leuze van deze expositie. Naast kerstbomen, kalkoenen en alcoholcontroles zijn eindejaarsoverzichten een vaste waarde in de laatste dagen van het jaar. 't Schaliken organiseert voor de vijfde keer een jaaroverzicht.

Het cultuurcentrum laat zich niet leiden door compilaties van tv-beelden, maar sluiten het jaar iets minder ernstig af. Martine Tanghe mag thuisblijven, want Karl Meersman is nieuwsanker met dienst.

Jaaroverzicht in cartoons

Na succesvolle edities met Kim Duchateau, Gal, Marec en Lectrr verheugt 't Schaliken zich om opnieuw een jaaroverzicht in cartoons samen te stellen. Dit jaar kunt u het nieuws van 2016 nog eens zien door de hilarische bril van Karl Meersman. Hij geeft u zo een overzicht van de meest memorabele gebeurtenissen en het belangrijkste nieuws uit het voorbije jaar.

Toegang: gratis, op vrijdag, zaterdag en zondag, van 14 tot 17u. (gesloten op Kerstdag).

Locatie: Lakenhal van 26 november tot en met zaterdag 31 december 2016