Zwerfvuil is nog steeds een groot probleem in de Vlaamse straten. Ook Kasterlee ontsnapt daar niet aan. Wekelijks worden er door de Kastelse technische dienst ongeveer 7 containers van 1100 l gevuld met zwerfvuil.

Naast de technische dienst zijn er ook meer dan 50 particulieren, verenigingen of buurtcomités die zich actief inzetten tegen zwerfvuil op onze straten. Trek jij er tijdens de lenteschoonmaak op uit met een fluohesje en prikstok?

Neem dan zeker een leuke, grappige of creatieve foto en stuur deze in voor onze fotowedstrijd!

Schepen voor duurzaamheid, Rob Guns doet de volgende oproep: "Met deze fotowedstrijd en bijhorende hashtag #properkasterlee brengen we het zwerfvuil onder de aandacht. Vele kleintjes maken een grote afvalberg en dat moet stoppen!"

Foto's indienen kan van 20 maart tot 3 april via sociale media of mail. Een jury kiest op 6 april de leukste foto, de grappigste foto en de creatiefste foto. De winnaars vormen de drie finalisten.

De foto van de finalist die vervolgens de meeste stemmen krijgt op Facebook is de winnaar en krijgt een Kastelse cadeaubon van 25 euro!

Meer praktische informatie vind je op www.kasterlee.be.