U bent hier

Kasterlee gaat voor gezondheid en veerkracht

Kasterlee
02.10.2019 - 16.43u
Door: Mark Jaspers

Op 1 oktober ondertekenden burgemeester Ward Kennes en Lokaal Gezondheidsoverleg Logo Kempen vzw het Charter van Gezonde Gemeente. Het gemeentebestuur kiest er voor om ook tijdens de legislatuur 2019 – 2024 verder werk te maken van een samenhangend gezondheidsbeleid.

Bij de start van de Week van de Veerkracht (1 – 10 oktober) kondigt het gemeentebestuur van Kasterlee direct het jaarthema aan waar men aan zal werken tot en met december 2020: Veerkracht! "Veerkracht is het vermogen om door te zetten, ook als het even tegenzit. Mentale weerbaarheid kan je trainen, dit is dan ook de doelstelling van dit jaarthema," aldus schepen Sumati Adriaensen (CD&V).

Burgemeester Ward Kennes (CD&V), "Het leven is een afwisseling van successen en tegenslagen, van goede en kwade dagen, van ziekte en gezondheid. Daarbij leven we in een samenleving die voortdurend in verandering is en waar de lat steeds hoger wordt gelegd. Dat brengt voor elke mens spanningen mee die soms zwaar om dragen kunnen zijn.

Het is daarbij belangrijk om te kunnen steunen op mensen die begrip hebben voor deze situatie. En om mensen ook weerbaarder te maken om op hun eigen kracht te steunen. Samen werken we met heel wat lokale en regionale partners aan meer veerkracht in onze samenleving. Ook de gemeente Kasterlee zet hier haar schouders onder!"

In samenwerking met verschillende gemeentelijke diensten (oa. bibliotheek en jeugddienst) en externe partners (oa. Arktos, SMIK en BKO) zal het thema het komende jaar in verschillende activiteiten verwerkt worden om zo diverse doelgroepen te bereiken.

De inwoners zullen alvast verrast worden met een inspiratiebord waar ieder zijn of haar eigen idee over veerkracht op kan neerpennen en dat door heel de gemeente wordt meegenomen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto