U bent hier

Keizer Rik fier en tevreden, Brent Van Moer wint 1e GP Rik Van Looy - extra foto's

Grobbendonk | Herentals | Neteland
08.07.2018 - 14.26u
Door: Herman Gezelle

Brent Van Moer heeft zaterdagnamiddag de eerste en zonovergoten Grote Prijs Rik Van Looy gewonnen. De Nederlander Niels Boele en Jelle Schuermans uit Poederlee werden 2e en 3e. Het was Rik Van Looy zelf die in Grobbendonk het startschot gaf.

Zijn kleindochters reikten de prijzen uit vlakbij het standbeeld van Rik Van Looy op de Grote Markt aan café Druyts/KBC.

De winnaar, Brent Van Moer, mag begin augustus tijdens Herentals Fietst tussen de tourhelden opnieuw aan de start staan.

'Start met witte vlag, pistool geeft veel te veel lawaai'

Keizer Rik was er zaterdagmiddag op het Astridplein in Grobbendonk bij om 'le grand départ' te geven. Met een witte vlag, want een pistool maakt teveel lawaai. 'Het is toch een beetje een aparte dag', liet de Keizer van Herentals weten. 'Ik vind het knap dat zoveel mensen zich hebben ingespannen om deze organisatie in elkaar te boksen en dat ook nog een tijdje willen blijven doen. Na m'n standbeeld op de Hertalse Grote Markt is dit een mooi eerbetoon.'

Het Kempens Wielermuseum van Suske Verhaegen kreeg 10-tallen bezoekers over de vloer. ''t Is vandaag een wielerhoogdag voor heel de Kempen', lacht Suske. 'De Rik die verdient dat.'

Zware valpartij : 5 renners naar ziekenhuis

De koers werd na 20km in Voortkapel even stilgelegd na een zware valpartij waardoor de wedstrijd 15 minuten werd stilgelegd. Hierbij werden een 5-tal renners overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. De rest van de wedstrijd bestond uit verschillende kleine ontsnappingen maar geen enkele hield lang stand.

Winnaar Brent Van Moer (20)

Bij het ingaan van de plaatselijke rondes in Herentals waren er 2 leiders Michiel Van Der Bauwhede en Ricky Rosseel.

'Het was eigenlijk niet de bedoeling om te starten vandaag', lacht 20-jarige Brent Van Moer uit Beveren. 'Ik wou rustig toe werken naar het EK-tijdrijden volgende week maar onze ploegleider had toch graag dat ik startte. De laatste 6km geraakte ik voorop met 4 en de laatste 2km reed ik alleen weg en kon zo solo winnen, dat doet deugd', lacht Brent.

Foto's Dirk De Smollie/ Guy Verellen/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto