'De Keizerskoers GP Rik Van Looy vanavond in Morkhoven-Noorderwijk is vlot verlopen', zegt Pieter Van Genechten, voorzitter vzw GP Rik Van Looy.  'Er kwamen 167 renners aan de start.

'Dietmar Ledegen (Herenthout) van Heist Cyclingteam heeft de 1e Keizerkoers gewonnen. We hebben een mooie wedstrijd gekregen, met veel toeschouwers langs het parcours.

De mensen die afgezakt zijn naar de aankomstzone, hebben plaats genomen op de terrassen, de anderen zijn langs het parcours blijven staan. We hebben gemerkt dat de supporters de moeite gedaan hebben om de corona-maatregelen te respecteren, waarvoor een enorme dank aan de supporters.

We zijn ervan overtuigd dat koersen in Corona-tijden veilig kunnen verlopen.  Ik denk dat dit ook zo bij ons het geval was. We hopen alleszins dat er gekoerst kan blijven worden.

Met de 'vliegende start' aan Witbos hadden we vermeden dat er teveel supporters op een korte afstand zouden staan. In het horecagedeelte was alles 'coronaproof' georganiseerd.

Verder is het een zomerse wedstrijd geworden, een extra eerbetoon voor keizer Rik Van Looy.  De volgende GP Rik Van Looy is gepland in juni 2021.'

Rik Van Looy nam geen risico

'De Keizer van Herentals zelf, Rik Van Looy, kon er niet bij zijn', weet Luc De Voeght, stichter en secretaris vzw GP Rik Van Looy & sponsering manager. 'Gelet op de stijgende coronacijfers nam de keizer geen risico om naar de wedstrijd te komen kijken.'

Precies 90 minuten na de aankomst van de renners, kondigde provinciegouverneur C. Berx voor heel de provincie Antwerpen de avondklok aan.  Die gaat morgen al in,  met o.a. een verbod op sportevenementen.

Foto's P. Van Genechten/ Nnieuws.