U bent hier

Kemp vzw lanceert ecologische, duurzame slaaplijn: MOLWOL

Kempen regio | Mol | Vlaanderen
03.12.2021 - 16.04u
Door: Herman Gezelle

Kemp vzw beheert natuurterreinen met een schaapskuddes. Deze kuddes worden ingezet op heidegebieden, dijken, weiden, recreatiegebieden en stadsgroen in de provincie Antwerpen en Limburg.

Het is de meest CO2-vriendelijke manier om grassige oppervlaktes te beheren, dit is zeer efficient en het ziet er ook nog eens leuk uit. Naast deze voordelen zorgt de begrazing mee voor biodiversiteit en ecodynamiek van deze natuur.

Maar schapen leveren natuurlijk ook wol en die wol moet verwerkt worden. In de huidige wereldmarkt is wol opbrengst lager dan de kost van het scheren, daar legt KEMP Vzw zich niet bij neer, en gaat met dit waardewolle product aan de slag om hoogwaardige toepassingen te ontwikkelen.

Circulaire economie betekent immers ook zo weinig mogelijk afval creëren en bijproducten optimaal benutten. Zuinig omspringen met grondstoffen of bijproducten hergebruiken is een kwestie van zorgzaam omgaan met de draagkracht van onze planeet.

Een ander voordeel, wol heeft tal van goede eigenschappen:

Wol heeft een goede vochtopname, daarom zal het nooit klam aanvoelen.
Wol is zelfreinigend, hierdoor moet de wol nooit gewassen worden. Natuurlijk is het goed om het regelmatig te laten verluchten.

Wol ventileert erg goed, waardoor het zeer snel droogt: geen kans op schimmels en een onprettige omgeving voor de huisstofmijt.
Wol is hypoallergeen (allergie reducerend).
Deze wol, van het Kempense heideschaap, heeft een enorme veerkracht!

Wat doe je met zo'n topproduct als wol?

Wel, we creëren een slaaplijn volledig natuurlijk, lokaal geproduceerd, circulair aan een eerlijke prijs.

Met deze waarden zijn we aan de slag gegaan en hebben we samen met Tom Delaey (productonwikkelaar) een plan en brand opgesteld. Het lammetje "MOLWOL" was geboren.

Het plan omvat 4 fases en we bevinden ons nu in de eerste fase. Een duurzaam en kwaliteitsvol kussen op de markt brengen. De volgende fases omvatten een dekbed, matras en enkele andere wollige producten.

Het MOLWOL kussen is volledig Belgisch, duurzaam en van superieure kwaliteit.

Voor de realisatie van dit kussen werken we lokaal een Molse maatwerkpartner Lidwina vzw. Biologisch katoen en 100% zuivere scheerwol vormen de basis van dit kussen.

Als je de prijzen vergelijkt met andere gespecialiseerde zaken dan is dit een eerlijke prijs. 2/3 van de kussens zijn duurder, niet in België geproduceerd, meestal synthetisch, niet duurzaam, niet circulair... Dan kies je toch voor een natuurlijk MOLWOL kussen.

In onze prijsberekening zijn we ook zeer transparant en we delen deze graag. Het kussen is online verkrijgbaar voor 84,75 euro en in enkele lokale winkels voor 75 euro.'

Meer info op www.molwol.be en www.kempvzw.be

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto