Zondag 1 mei organiseerde Kempenfietst voor het 5e jaar op rij een grote fietshappening ten voordele van kankerpatiënten. Honderden fietsliefhebbers uit de Kempen namen deel aan het evenement.

Aansluitend schonk de vzw een recordbedrag van 82.000 euro aan het goede doel. Guido Belcanto en Sanne Cant zijn trotse peter en meter van Kempenfietst. Ook voor Wout Van Aert heeft de vzw een speciale betekenis.

82.000 euro ten voordele van kankerpatiënten in de Kempen
Guy Van Roey, voorzitter Kempenfietst vzw: "Investeren in het goede doel, blijft onze absolute
prioriteit. Dit jaar zijn we erin geslaagd om een recordbedrag van 82.000 euro bij elkaar te
zamelen.

Dit bedrag besteden we voornamelijk aan comfortverhoging en psychosociale
begeleiding van kankerpatiënten. Daarnaast zetten we ook in op bijscholing en vorming van
studenten en zorgprofessionals.

Sinds de oprichting in 2012 tot nu hebben we met Kempenfietst in totaal maar liefst 244.000 euro geïnvesteerd ten voordele van kankerpatiënten in de Kempense regio, een resultaat waar we terecht fier op mogen zijn."

Wie zijn de goede doelen?
• Een deel van de opbrengst gaat naar Alegria en Ispahan vzw voor hun dagelijkse werking.
• Voor de patiënten van de oncologische daghospitalen van de vier Kempense ziekenhuizen (AZ
Turnhout, AZ Herentals, H. Hartziekenhuis Mol en Sint-Dimpna Ziekenhuis Geel) investeert Kempenfietst in comfortverhoging en verwenactiviteiten.
• De hogeschool Thomas More krijgt ondersteuning van de vzw voor de organisatie van
vormingsactiviteiten over kanker, zowel op logistiek vlak als in de vorm van het aanleveren van opleidingsmateriaal.
• Tot slot gaat een deel van de schenking naar het project Blijde Gedachten. Dit is een project dat kankerpatiënten via kunst een aangename vorm van verstrooiing wil aanbieden.

Guido Belcanto en Sanne Cant zijn trotse peter en meter
Guido Belcanto: "Iedereen is in zijn nabije omgeving helaas wel eens met kanker geconfronteerd. Zelf ben ik door de ziekte een goede kameraad verloren. Dat er initiatieven bestaan zoals Kempenfietst, vind ik fantastisch. Fietsen is mijn lange leven en geeft mij een ultiem gevoel van vrijheid. Ik ben dankbaar dat ik met deze passie mijn steentje kan bijdragen aan het goede doel."

Ook bekende Kempenaar wereld- en Belgisch kampioen Wout Van Aert voert actief promotie voor de vzw: "Ik ben blij met de vele initiatieven om kankerpatiënten te steunen, maar als rasechte Kempenaar én beroepsrenner, draag ik Kempenfietst in het bijzonder een warm hart toe."

Alle info over Kempenfietst op www.kempenfietst.be.

Foto Griet Somers / NNieuws.