U bent hier

Kenneth Deckers : '5e Natuurloop Neteland voor Olivia Fund naar recordaantal voorinschrijvingen'

Herentals | Neteland
09.07.2019 - 15.54u
Door: Herman Gezelle

De Neteland Natuurloop heeft zich in 4 edities op de kaart gezet van de recreatieve loopevenementen in de regio. De Kempense Heuvelrug en Toeristentoren blijven de topattracties, maar er verandert wat. Het goede doel blijft het OLIVIA FUND.

Kenneth Deckers riep 5 jaar geleden als tiener de Herentalse natuurloop in het leven. De troeven zijn bij de lustrumeditie van zaterdag 24 augustus nog altijd dezelfde als in de beginperiode.

"Dat betekent dat deelnemers die dag nog altijd vrij kunnen vertrekken tussen 9.30u en 12u. Er zit dus nog altijd geen wedstrijdelement in.

Je kan nu eenmaal de beklimming van de Toeristentoren niet timen. Boven moet je je tijd kunnen nemen om te genieten van het uitzicht. De nadruk ligt op het recreatieve en familiale karakter", onderstreept Deckers.

Samen met zijn collega William Dias Morais moest hij wel op zoek naar vernieuwing om de Neteland Natuurloop echt in leven te houden.  Variatie brengen, en extra beleving.

Vorige editie kende ondanks het barslechte weer een recordopkomst van 750 deelnemers. Maar andere oorden opzoeken, vergen een groter budget en extra professionalisering.

'De nieuwe locatie ontdekten we in onze nabije buurt, de scoutslokalen op de Wijngaard', zegt William Dias Morais. 'Een superprachtige locatie met veel ruimte, warme douches en parkeermogelijkheden, die middenin ons favoriete bos ligt.'

Lopers kunnen kiezen uit de afstanden 5 en 10 kilometer, de 10 miles en de halve marathon. Het gratis biertje na afloop van de deelname blijft ook in de 5e editie behouden, al wordt het de volgende jaren Filou.

'Dat deze natuurloop de opbrengst aan het Olivia Fund voor kinderkankeronderzoek schenkt, heeft bij ons de doorslag gegeven', zegt Frederik Seynaeve van de West-Vlaamse brouwerij Van Honsebrouck.

Het belooft een nieuwe recordeditie te worden, want vandaag nadert het aantal voorinschrijvingen al het totale deelnemersveld van vorig jaar.

Inschrijven : www.netelandnatuurloop.be

Op de foto vlnr. : William Dias Morais (organisator), Frederik Seynaeve (brouwerij Van Honsebrouck), Kenneth Deckers (organisator), Herman Lemmens (Olivia Fund), Christof Lambelin (Wolfstee) en Bart Spiessens (Fintro Herentals).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto