U bent hier

Kerst- en eindejaarsdagen in ’t Rietje Westerlo

Neteland | Westerlo
15.12.2017 - 14.14u
Door: Mark Jaspers

Elk jaar zorgt de ouderraad van kleuter- & lagere school 't Rietje in Westerlo wel voor wat extra kerstsfeer op de school. Ze voorzien al enkele jaren een kerstboom op de speelplaats en een jaarlijkse afspraak met de kerstman staat ook op de agenda.

Dit jaar echter is er nog wat meer aan de hand.

Omdat het vinden van een mooie kerstboom niet zo eenvoudig is hebben ze ervoor gekozen om eentje te laten maken. Ze hebben de leerlingen van het Buitengewoon Secundair onderwijs van Tongelsbos onder de arm genomen en deze jongens en meisjes hebben een zeer fraaie kerstboom gemaakt.

Voorzien van de nodige gaatjes kunnen de leerlingen leuke en feestelijke ballen in de boom hangen. Ook daar heeft men voor iets bijzonders gekozen. Net zoals helaas heel wat andere mensen zijn er op de school ook enkele ouders/grootouders die ziek zijn. Zwaar ziek zijn.

Daarom hebben ze, samen met de leerlingen, kleurrijke kraanvogels geplooid en in de bollen gestoken. Een oude Japanse legende zegt immers dat iedereen die 1000 origami kraanvogels vouwt, zijn wens tot gezondheid in vervulling ziet gaan.

Dit is een initiatief van Jules, Elin, en Marcel Dierckx, kinderen van een zieke papa waarvoor 6 & 7 januari een mooie benefiet wordt georganiseerd in 't Boswachtershuis in Westerlo. De ouderraad van 't Rietje kan niet anders dan deze actie 200% ondersteunen.

De ouderraad wenst bij deze alle kindjes, ouders, grootouders fijne feestdagen en vooral een gezond en gelukkig 2018 toe!

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto