U bent hier

KFC Lentezon - KFC Turnhout B 4-1 : thuisploeg pakt 1e periodetitel - extra foto's

Kempen regio
29.10.2018 - 02.44u
Door: Herman Gezelle

KFC Lentezon Beerse pakte met verve de eerste periodetitel. 'Enkel Meerle nam 2 punten mee', lacht coach Maarten De Voeght uit Herentals. 'Deze 1e periode is dik verdiend, dat is onze eerste scalp.  Voor de rust gaf KFC Turnhout B een frisse indruk, maar na het penaltydoelpunt werd het éénrichtingsvoetbal.

'Onze ambitie blijft sowieso promotie. Deze 1e periodetitel helpt ons in die richting.  We hebben nu 7 maal op rij gewonnen, maar we moeten nog tegen de kleppers twee, drie en vier van het klassement.

Onze sterkte is de grandioze sfeer in de groep en zeker ook de kwaliteiten van ons team. We gaan nu vieren met veel vaten bier. Vanaf dinsdag staan we met z'n allen terug scherp en paraat om de topper tegen Meer op zaterdagavond voor te bereiden', besluit een uiterst tevreden De Voeght.

Luc De Voeght Consulting schonk zondag de wedstrijdbal.

Van 0-1 naar 4-1, en de periodetitel

'Lentezon begon het best aan de partij en maakte meteen een doelpunt bij haar eerste kans', vertelt Maarten De Voeght, Lentezon-coach. 'Schilders zette Bodart op weg in de grote backlijn. Bodart behield het overzicht en bediende Belmans voor de 1-0 (9').

In de daarop volgende minuten kon Lentezon een paar wenkende kansen niet verzilveren. Het doelpunt viel verrassend aan de overkant. De defensie verkeek zich op een uittrap van de Turnhoutse doelman. Van Der Meiren liet de kans niet liggen en trapte de gelijkmaker tegen de touwen (21', 1-1).

Na het doelpunt namen de bezoekers over. Ze hadden het betere van het spel tot vlak voor rust Lentezon nog eens een aanval in elkaar kon boksen. Verdediger Aerts (Turnhout) haalde Bodart (Lentezon) neer en de bal ging op de stip. Dierckx zette de elfmeter feilloos om, waardoor Lentezon met een gevleide 2-1 voorsprong de rust in mocht (44').

In de tweede helft trok Lentezon het laken naar zich toe. Het was echter lang wachten op de verlossende treffer, door uitstekend keeperswerk van de Turnhoutse doelman Wynants. In de 67' bediende Bodart Dierckx, die met zijn tweede van de namiddag de 3-1 op het bord zette. In de slotfase zette Jasper Cools de 4-1 eindstand op het bord (73').  Maarten De Voeght/Nnieuws.

Guy Verellen/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto