U bent hier

KFC Lentezon - KFC Turnhout B 4-1 : thuisploeg pakt 1e periodetitel - extra foto's

Kempen regio
29.10.2018 - 02.44u
Door: Herman Gezelle

KFC Lentezon Beerse pakte met verve de eerste periodetitel. 'Enkel Meerle nam 2 punten mee', lacht coach Maarten De Voeght uit Herentals. 'Deze 1e periode is dik verdiend, dat is onze eerste scalp.  Voor de rust gaf KFC Turnhout B een frisse indruk, maar na het penaltydoelpunt werd het éénrichtingsvoetbal.

'Onze ambitie blijft sowieso promotie. Deze 1e periodetitel helpt ons in die richting.  We hebben nu 7 maal op rij gewonnen, maar we moeten nog tegen de kleppers twee, drie en vier van het klassement.

Onze sterkte is de grandioze sfeer in de groep en zeker ook de kwaliteiten van ons team. We gaan nu vieren met veel vaten bier. Vanaf dinsdag staan we met z'n allen terug scherp en paraat om de topper tegen Meer op zaterdagavond voor te bereiden', besluit een uiterst tevreden De Voeght.

Luc De Voeght Consulting schonk zondag de wedstrijdbal.

Van 0-1 naar 4-1, en de periodetitel

'Lentezon begon het best aan de partij en maakte meteen een doelpunt bij haar eerste kans', vertelt Maarten De Voeght, Lentezon-coach. 'Schilders zette Bodart op weg in de grote backlijn. Bodart behield het overzicht en bediende Belmans voor de 1-0 (9').

In de daarop volgende minuten kon Lentezon een paar wenkende kansen niet verzilveren. Het doelpunt viel verrassend aan de overkant. De defensie verkeek zich op een uittrap van de Turnhoutse doelman. Van Der Meiren liet de kans niet liggen en trapte de gelijkmaker tegen de touwen (21', 1-1).

Na het doelpunt namen de bezoekers over. Ze hadden het betere van het spel tot vlak voor rust Lentezon nog eens een aanval in elkaar kon boksen. Verdediger Aerts (Turnhout) haalde Bodart (Lentezon) neer en de bal ging op de stip. Dierckx zette de elfmeter feilloos om, waardoor Lentezon met een gevleide 2-1 voorsprong de rust in mocht (44').

In de tweede helft trok Lentezon het laken naar zich toe. Het was echter lang wachten op de verlossende treffer, door uitstekend keeperswerk van de Turnhoutse doelman Wynants. In de 67' bediende Bodart Dierckx, die met zijn tweede van de namiddag de 3-1 op het bord zette. In de slotfase zette Jasper Cools de 4-1 eindstand op het bord (73').  Maarten De Voeght/Nnieuws.

Guy Verellen/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Inwoners Grobbendonk/Bouwel en personeelsleden lokaal bestuur mogen nieuw logo kiezen

Grobbendonk 25.03.2019 - 13.28u reading time2min

Sinds 1 januari 2019 wijzigde er heel wat binnen onze gemeente. Een nieuw bestuur ging aan de slag en gemeente en OCMW integreerden en vormen nu samen het lokaal bestuur Grobbendonk. Bij vernieuwing hoort ook een nieuwe look. Daarom steken we onze huisstijl in een nieuw jasje en kiezen we voor een nieuw logo!

'Persfotograaf een harde stiel, maar geeft enorme voldoening'

'Persfotograaf een harde stiel, maar geeft enorme voldoening'
Herentals | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland 25.03.2019 - 01.36u

KVV Dosko - KFC Lentezon 0-3 : bezoekers naar kop klassement

Kempen regio | Provincie Antwerpen 24.03.2019 - 23.41u

Expeditie De Bosprotters voor goede doel Natuurpunt

Expeditie De Bosprotters voor goede doel Natuurpunt
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 24.03.2019 - 21.19u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen

Nationale en provinciale voetbaluitslagen
Kempen regio 24.03.2019 - 21.17u

Vandenbempt: "Als we speculeren komt Carrasco in de ploeg en verdwijnt Mertens"

Vandenbempt: "Als we speculeren komt Carrasco in de ploeg en verdwijnt Mertens"
Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 24.03.2019 - 10.14u

400 miljoen euro naar onderzoek voor CO2-opslag en -hergebruik

 400 miljoen euro naar onderzoek voor CO2-opslag en -hergebruik
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 23.03.2019 - 22.03u

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto