'Ik ben Marlies, 31 jaar jong, inwoner van Westerlo en sinds maart 2015 MS-patiënt', zegt Marlies Scheveneels. 'Schrijven zit me al van kleins af in de vingers, maar om er daadwerkelijk iets mee te doen ontbrak het me aan tijd. Of beter gezegd, ik máákte er geen tijd voor. Na mijn ', zegt diagnose besloot ik om daar verandering in te brengen ...

Een jaar na mijn diagnose schreef ik mijn eerste kinderboek, waarvoor mijn zus de tekeningen voorzag. Het was een cadeau voor de eerste verjaardag van mijn neefje Felix, een boekje dat zich afspeelde in zijn thuisdorp met hem en zijn kat Arthur in de hoofdrollen.

Het bleef niet bij één boekje. Van zodra we merkten dat er een markt was voor gepersonaliseerde kinderboeken, besloten we om van onze hobby ons (bij)beroep te maken. Zo werd in 2017 FELIX & CO geboren, de webshop met gepersonaliseerde kinderboeken die mijn zus Lore tot op de dag van vandaag runt.

Maar al lang voordat ik het boekje voor Felix schreef, zat er een ander verhaal in mijn hoofd: het verhaal dat ondertussen is uitgegroeid tot het kinderboek MIJN MS-MAMA. Langzaam maar zeker kreeg ons plan vorm, en nam het grotere proporties aan dan we aanvankelijk voor ogen hadden.

Ons kinderboek MIJN MS-MAMA is een boekje dat de verschillende kanten van MS belicht en op een eenvoudige manier in verstaanbare kindertaal uitlegt. Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van een kind, met zijn of haar MS-mama in de hoofdrol.

Het spitst zich niet enkel toe op wat MS is, maar ook op wat het betekent om te leven met MS. Omdat er weinig goed materiaal op maat van kinderen bestaat, zijn we erg fier op dit project. U leest het goed: 'project'.

Het zal namelijk niet bij dit ene boek blijven. We maken volop plannen om dit uit te breiden naar een reeks met boekjes voor mama's, papa's, oma's, opa's, tantes, nonkels, broers, zussen, ... met MS.

We stellen ons boek officieel voor op 10 maart vanaf 14u op een benefietnamiddag t.v.v. MS-Liga Vlaanderen vzw, die doorgaat in de Fanfarezaal van de T-Blazers (Bosstraat 19, Tongerlo).

Naast een woordje uitleg bij ons boek, hoe het tot stand kwam en welke plannen we hier in de toekomst nog mee hebben, kan iedereen die namiddag genieten van een hapje en een drankje tegen democratische prijzen.

De kinderen kunnen naar hun hartje ophalen in de speelhoek en op het springkasteel, en de geïnteresseerden kunnen terecht bij enkele medewerkers van de MS-Liga voor een woordje uitleg.

De opbrengst van deze benefietnamiddag gaat integraal naar MS-Liga Vlaanderen vzw. Bovendien wordt ook het boek hier te koop aangeboden – in softcover, hardcover en in een voordelig MS-mama-pakket – waarvan per verkocht boek een mooi percentage aan de MS-Liga geschonken zal worden.

U begrijpt dat we graag zoveel mogelijk centjes inzamelen om aan de MS-Liga te kunnen doneren.'