U bent hier

Kiwanis 3e Coppa Classic Days verwacht 700 oldtimers

Herentals | Kempen regio | Westerlo
02.06.2016 - 13.24u
Door: Herman Gezelle

Kiwanis Kempenkring organiseert voor de 3e keer op rij de Coppa Classic Days. Een mega-event met internationale uitstraling. Kasteel de Merode in Westerlo vormt op 10, 11 en 12 juni het decor voor een event dat helemaal toegespitst is op oldtimers.

Het programma omvat een Concours d'Elegance, een Blue Ribbon Tour en een Oldtimermeeting. Vorige editie mocht Kiwanis zo'n 6.000 fans begroeten.

Een uitverkochte Dinner & Dance en tal van randactiviteiten omlijsten het geheel. Het klassiekerweekend heeft als doel geld in te zamelen om een 10-tal sociale projecten financieel te ondersteunen.  Er zijn meer dan 1.400 dinners gereserveerd.

Coppa Classic Days zet oldtimers in de kijker

Bert Kegelaers, voorzitter van Kiwanis Herentals : 'Concours d'Elegance... een prestigieuze competitie waarbij de mooiste auto's dingen om een podiumplaats. Een verkiezing die haar wortels vindt in de 17de eeuw toen de Franse aristocraten in de Parijse parken pronkten met hun koetsen.

Het span paard en koets werd doorheen de tijd vervangen door 'nieuwe' en gemotoriseerde rijtuigen: automobielen. Unieke exemplaren - zeker in de beginjaren - volledig manueel samengesteld en gebouwd met vakmanschap en liefde voor detail. Het ene al mooier dan het andere. Reden genoeg om er mee te pralen in défilés en schoonheidswedstrijden. Een idee dat ook in onze contreien op bijval kon rekenen. Zoals een jaarlijkse parade en prijskamp op het domein van kasteel de Renesse in Malle: de Coppa Bella Machina.

Een gesmaakt concept dat onder impuls van Michiel Hehenkamp en Willy Mermans door Kiwanis Herentals werd overgenomen, uitgebreid en herdoopt tot Coppa Classic Days. Sinds 2014 vormen de domeinen van Kasteel de Merode in Westerlo de achtergrond van dit driedaags klassiekerevent.'

Mooi, mooier, mooist bij het Coppa Classic Concours

'Schoonheid staat centraal bij het Concours d'Elegance. Een rijk scala klassiekers dingt mee naar de titel van 'mooiste'. Oldtimers van minstens 40 jaar oud komen in aanmerking voor dit predikaat.

Uit de aanwezige deelnemers aan de oldtimermeeting van zondag 12 juni nomineren de organisatoren een dertigtal auto's, die vervolgens worden beoordeeld door een professionele jury. Die bestaat uit Ton Roks (hoofdredacteur Octane Magazine), Arjen Geirnaert (Belgian Vintage Car Restauration) en Gert Beets (Automotive Consultancy Services).'

Blue Ribbon Tour... een tourrit voor het goede doel

'De Coppa Classic Days omvatten meer dan het prestigieuze Concours d'Elegance. Zaterdag 11 juni staat in het teken van de Blue Ribbon Tour: een ontdekkingsreis met de oldtimer doorheen het Kempens landschap. Een goed gestoffeerd roadbook geeft aanwijzingen voor een 2 tochten van 80 km. Genieten is het trefwoord bij deze rondrit,' weet Bert Kegelaers, voorzitter van Kiwanis Herentals.

Op zaterdag 11 juni tussen 10u en 12.30u houden zo'n 150 oldtimers even halt op de Grote Markt van Herentals. Een apetiser voor de grote oldtimers-happening in Westerlo.

Plezier voor fijnproevers

'Naast een stijlvol oldtimerevent zijn de Coppa Classic Days ook synoniem voor een culinaire happening. De aftrap voor het festijn wordt gegeven op vrijdag 10 juni met een Dinner & Dance.

Chef-kok Jef Gillis aan het fornuis is de garantie voor heerlijk tafelen op hoog niveau.
Aan de Food & Drink stands kun je proeven van champagne, koffiespecialiteiten en andere lekkernijen. Het hele weekend wordt opgesmukt door tal van randactiviteiten. Voor ieder wat wils.

Update : enkel zondag voor de middaglunch met chef-kok Jef Gils van 12 tot 15u zijn er nog enkele plaatsen.  De vrijdag- en zaterdagdinners zijn SOLD OUT.

Kasteel de Merode

Liefhebbers van cultureel erfgoed komen volop aan hun trekken tijdens deze Coppa Classic Days. Naast de veelheid aan klassieke wagens is ook het fascinerende historisch kader en de groene omgeving van de domeinen van Kasteel de Merode in Westerlo een trekpleister. Het landgoed van de aristocratische familie de Merode is de ideale locatie om het evenement in al zijn facetten nog meer uitstraling te geven.

Unieke setting van Kasteel de Merode

Liefhebbers van cultureel erfgoed komen volop aan hun trekken tijdens deze Coppa Classic Days. Naast de veelheid aan klassieke wagens is ook het fascinerende historisch kader en de groene omgeving van de domeinen van Kasteel de Merode in Westerlo een trekpleister. Het landgoed van de aristocratische familie de Merode is de ideale locatie om het evenement in al zijn facetten nog meer uitstraling te geven.

Sociale projecten

Kiwanis Kempenkring is een organisatie van vrijwilligers, verenigd in een serviceclub, die zich inzet voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. Door het opzetten van activiteiten wordt geld bijeengebracht dat besteed wordt aan goede doelen. In die zin richt de fundraising van tijdens de Coppa Classic Days zich op 11 initiatieven:

Avalympics vzw : een groep vrijwilligers die personen met een handicap begeleidt om ze actief te laten sporten.

Den Brand vzw : verzorgt dag-en nachtopvang van volwassen personen met een handicap in de regio's Mol, Herentals en Lier.

G-judo : judo voor mensen met een beperking.

Olivia Hendrickx Research Fund : ondersteunt wetenschappelijk therapeutisch onderzoek naar kanker in België.

Stop Darmkanker : zet zich in om kennis te delen met als doel het vroegtijdig opsporen en voorkomen van darmkanker.

Twerk vzw : sociale werkplaats voor volwassenen met autisme

Vlaamse Vereniging Autisme vzw : brengt mensen met autisme, hun ouders, familie en sociaal netwerk samen.

(W)onderweg vzw : biedt een dagaanbod van activiteiten voor normaal begaafde personen vanaf 16 jaar met een autismespectrumstoornis (ASS).

Praktische info:

Data: weekend 10, 11, 12 juni
Plaats: Kasteel de Merode – Polderstraat 51 – 2260 Westerlo

Programma:
Vrijdag: Dinner & Dance - sold out
Zaterdag: Blue Ribbon Tour - sold out
Dinner & Dance
Zondag: Concours d'Elegance
Oldtimermeeting

Inkom : kaarten zijn te koop aan de kassa.
- bij voorinschrijving op www.coppaclassicdays.be krijgt u GRATIS toegang voor oldtimer, piloot en co-piloot op zondag 12 juni tijdens Coppa Classic Days meeting
- oldtimer met 2 passagiers: €20,-
- volwassenen: €10,-
- kinderen t/m 14 jaar: gratis toegang.

Beelden Guy Verellen : het Kiwanis-team Coppa 2016 aan de Lakenhal Herentals, en foto-archief editie 2015/ NNieuws.    

imageMeer nieuws

NMBS gaat aantal extra treinen naar de kust schrappen

NMBS gaat aantal extra treinen naar de kust schrappen
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 11.08.2020 - 22.42u

Cathy Berx stuurt coronamaatregelen woensdag opnieuw bij

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 11.08.2020 - 22.39u

Langdurige droogte zorgt voor lange wachttijden in het Albertkanaal

 Langdurige droogte zorgt voor lange wachttijden in het Albertkanaal
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 11.08.2020 - 15.10u

Politie Neteland : 'Vermiste verwarde man: wie heeft Patrick Snoeckx (62) gezien?'

Grobbendonk | Herentals | Neteland 11.08.2020 - 11.38u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals | Neteland 11.08.2020 - 08.51u

Belgische topfreestylers organiseren Freestyle & Panna bootcamp op terreinen Lentezon Beerse

Belgische topfreestylers organiseren Freestyle & Panna bootcamp op terreinen Lentezon Beerse
Kempen regio | Neteland | Turnhout regio 10.08.2020 - 19.49u

Exhibitionist aan vogelkijkhut Zwart Water en camping De 7 Geitjes

Exhibitionist aan vogelkijkhut Zwart Water en camping De 7 Geitjes
Herentals | Kasterlee | Neteland | Vorselaar 10.08.2020 - 15.59u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto