De kleuters en leerlingen van de 3 Herenthoutse scholen krijgen vanwege het lokaal bestuur een jeton die ze op de kermis kunnen omwisselen voor een gratis attractie of lekkernij.

Vandaag overhandigde schepen van cultuur en onderwijs Machteld Ledegen persoonlijk de jetons aan de drie scholen. In totaal worden zo'n 900 jetons voorzien.

Ook mogen de kleuters en lagere schoolkinderen die in Herenthout wonen, maar niet in Herenthout naar school aan, een jeton afhalen op het gemeentehuis.

Na een jaar zonder veel ontspanningsmogelijkheden is dit een welverdiende traktatie voor de kinderen. Met deze actie wil het lokaal bestuur ook een steuntje in de rug geven aan de kermissector, die tijdens de coronaperiode nauwelijks heeft kunnen werken met een groot inkomstenverlies tot gevolg.

De zomerkermis in Herenthout gaat door van zondag 4 tot donderdag 8 juli. Het belooft een week te worden om naar uit te kijken, want op vrijdag 2 juli start al het tweede horecaweekend met dus aansluitend de zomerkermis.