Op maandag 9 januari verhuizen 825 leerlingen van campus Burchtstraat naar de nagelnieuwe transparante eerstegraadscampus Ieperstraat.  Kijk exclusief mee binnen in een juweel van architectuur, groen, licht, kleur en transparantie ten top.

Coördinerend directeur SecO Patrick Heremans : 'Met heel veel fierheid kan kOsh zeggen dat hun gloednieuwe eerstegraadscampus op schema zit om op maandag 9 januari in gebruik genomen te worden.

Terwijl de laatste hand gelegd wordt aan de invulling van de lokalen, de ict-voorzieningen, ... maken de kOsh-eerstegraadsleerlingen zich op voor de grote verhuis van campus Burchtstraat naar de nieuwe campus Ieperstraat.

Voor de kerstvakantie zullen zij in kleinere groepen al eens kennis kunnen maken met de nieuwe campus. De grote verhuis van leerlingen is echter voorzien op maandag 9 januari. Dan verzamelen de leerlingen 's morgens tegen 8.30u in campus Burchtstraat om dan samen in groep (meer dan 800 leerlingen) naar de nieuwe campus te wandelen.

Eens aangekomen, zullen zij verder kennis kunnen maken met hun nieuwe omgeving en zullen vanaf dan de lessen daar plaatsvinden.

Voor de ingang aan de Lierseweg komen 3 bomen die verkeer remmend moeten werken. Ze gaan het verkeer niet echt hinderen. De fietsenstalling (ingang via achterzijde Bergenstraat en Sint-Jansstraat) biedt plaats voor 550 fietsen.

kOsh is heel blij om na een lange en grondige voorbereiding en in samenwerking met Scholen van Morgen dit project gerealiseerd te hebben.

Het kadert in de grote oefening die kOsh een aantal jaren geleden is opgestart om heel het secundair te hergroeperen en in moderne en veilige lokalen onder te brengen,' besluit coördinerend directeur Patrick Heremans.

Het is een huzarenstuk dat de bouw van deze nieuwe campus volledig op schema is gerealiseerd.