U bent hier

kOsh Basisschool Wijngaard : 'Kabientje', multifunctionele speelkeet op wielen

Herentals | Kempen regio
17.11.2014 - 16.50u
Door: Herman Gezelle

Vanmiddag overhandigde Colora en VDAB de sleutel van speelhuis 'Kabientje', een knap omgebouwde werfkeet op wielen, aan een dolgelukkige directrice Mieke Baelus van Basisschool Wijngaard.  Mieke Baelus : 'Onze school deed mee met een wedstrijd van Colora,  een verfwinkel in Herentals.  Het doel was : winnen van een "werfkeet" die door Colora in samenwerking met VDAB werd omgetoverd tot een speel/kinderhuisje voor op de speelplaats.  

Hoe ? Verzinnen van een leuke naam voor deze keet, een motivatie schrijven én ontwerpen/schilderen van een uithangbord hiervoor.  We hebben ons een tijdje het hoofd gebroken over een naam.   't Is geworden : "Kabientje". Speels, en je kunt er nog alle kanten mee uit.  We konden ons geluk niet op toen we hoorden dat we gewonnen hadden.Dit was al jarenlang een droom van ons, maar we zagen er geen beginnen aan.En nu STAAT het er dus gewoon, ons Kabientje.

En het blijkt wonderwel te passen bij onze gekleurde containerklasjes, we kunnen er zelf nog altijd niet van over.  Een “leeskeet”, een rustig hoekje, een poppenkasthuisje…we gaan samen met onze kinderen op zoek naar een multifunctionele bestemming en voorzien alvast een reservatiesysteem voor alle klasjes.

Dat de jongeren van VDAB hier zo’n prachtig eindresultaat hebben neergezet vinden wij ongelooflijk.   Als school die “Techniek” momenteel in de kijker heeft staan, zullen wij onze kinderen hiermee zéker kunnen warm maken voor technische richtingen.  Net zoals met ons Kabientje, kun je met techniek immers ook alle kanten uit.  Nogmaals onze dank aan Colora en VDAB voor dit prachtige cadeau,’ aldus een dankbare directrice.

Colora

'Dit project gaf ons de kans 3 doelen te realiseren waar we ons als bedrijf graag voor inzetten”, zegt Paul Mermans van Colora Herentals. “Jonge, toekomstige elektriciens, schrijnwerkers en schilders de kans geven hun kennis in praktijk om te zetten, lagereschoolkinderen gelukkig maken met een multifunctioneel speelhuis op wielen, een plek waar ze zelf gestimuleerd worden om creatief uit de hoek te komen en onze duurzame en ecologisch verantwoorde BOSS verven in de kijker zetten met een nuttig en persoonlijk ontwerp.  We zijn blij dat de leerlingen van De Wijngaard nu een eigen speelhuisje hebben.' 

Foto's Marcel Nelis / NNieuws.

imageMeer nieuws

Groeiend aantal besmettingen in de Kempen

Groeiend aantal besmettingen in de Kempen
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 02.08.2020 - 06.55u

Stroompanne in Grobbendonk en Bouwel

Stroompanne in Grobbendonk en Bouwel
Grobbendonk | Neteland 01.08.2020 - 22.59u

Underdog Antwerp houdt Club Brugge van dubbel in cupfinale : 0-1

Underdog Antwerp houdt Club Brugge van dubbel in cupfinale : 0-1
Nationaal | Provincie Antwerpen 01.08.2020 - 22.36u

Beker : 'Kom vooral niet samen'

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 01.08.2020 - 11.32u

Verdubbeling van aantal besmettingen in ons land in vergelijking met vorige week

Verdubbeling van aantal besmettingen in ons land in vergelijking met vorige week
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 01.08.2020 - 11.07u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto