Vandaag, morgen vrijdag 1, maandag 4 en dinsdag 5 februari passeren er in totaal meer dan 1.000 leerlingen bij kOsh om kennis te maken met het vernieuwde studieaanbod voor het eerste jaar.

'Op deze dagen organiseert kOsh Kieswijzer', zegt coördinerend directeur Patrick Heremans. 'Dit is een initiatief waar jaar na jaar heel wat scholen uit de regio rond Herentals op intekenen om op die manier kennis te maken met de opties die kOsh te bieden heeft.

Deze editie kent echter bijzonder veel succes omdat kOsh met een totaal vernieuwd aanbod in het eerste jaar zal starten vanaf het schooljaar 2019-2020.

Voor al die leerlingen uit de 6e leerjaren van basisscholen uit de buurt is dit dus een unieke gelegenheid om al eens even van een aantal zaken te kunnen proeven en een idee te hebben van hoe alles vanaf 1 september zal lopen.'

'Wanneer de leerlingen naar het 1e middelbaar komen, moeten de jongeren voor het eerst hun richting kiezen. Dat kunnen ze hier via acht theoretische en praktische workshops van een half uurtje', weet Jan Van Dyck, directeur kOsh Campus Ieperstraat. 'Daarin verkennen ze een waaier van vakken gaande van voeding, sport en klassieke talen over STEM-technieken en economie tot IT.'

Infoavond voor ouders

'Verder voorziet kOsh ook een infoavond voor ouders. Deze zal plaatsvinden op woensdag 27 februari in de gebouwen van de eerstegraadsschool, campus Ieperstraat. Er zal een sessie zijn om 19 uur en een om 20 uur,' besluit Patrick Heremans.

kOsh-opendeurdag

De kOsh-opendeurdag vindt plaats op zondag 5 mei.

Foto's Johan Temmerman/ Nnieuws.