U bent hier

'kOsh op 4 wijzen' : 'Leerlingen willen leren, kOsh méér dan school alleen: 'Klim je eigen weg''

Herentals | Neteland
22.01.2020 - 22.33u
Door: Herman Gezelle

kOsh werkte de afgelopen maanden verder aan het opvallend ambitieus programma naar aanleiding van de vernieuwing van het secundair onderwijs, die op 1 september van start ging.

De directie stelde vanavond tijdens een massaal bijgewoonde infoavond in Campus Ieperstraat het nieuwe aanbod onder de noemer 'kOsh op 4 wijzen' voor. Zo'n 1.000 ouders en leerlingen keken (in 2 sessies) enthousiast uit naar de nieuwe uitdagingen voor het nieuwe schooljaar.

'Leerlingen willen echt leren, kOsh is méér dan school alleen', onderstreept Christel Claes, directeur 1e graad Campus Ieperstraat.

27 uren basisvorming

'In het pakket van 27 uren basisvorming in het 1e jaar secundair, dat hetzelfde is voor héél Vlaanderen, zijn het vak mens & samenleving, een uurtje extra Engels, één uurtje minder Frans en één uurtje minder Nederlands vervat.'

'Daar bovenop koos kOsh ook voor 1 uur LE-V-EL, wat staat voor 'leren leven met elkaar'.   Alle info vind je op https://kosh.be/secundair/eerste-graad/

Infoavond 1e en 2e graad

Op woensdag 4 maart om 19.30u volgt in Campus Ieperstraat een infoavond 'Kiezen voor de eerste graad', en op donderdag 23 april om 19.30u is er een infosessie voor de 2e en 3e graad.  Je kan die avond ook inschrijven voor volgend schooljaar.

Niet te missen : kOsh-Opendeurdag op zondag 10 mei in al de campussen.

De scholengemeenschap kOsh is goed voor 4.163 leerlingen.

Op de foto boven : Jan Van Dyck, directeur 1e graad campus Ieperstraat en Christel Claes, eveneens directeur 1e graad Campus Ieperstraat.

Guy Verellen / Nnieuws.
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto