Europees parlementslid Kris Peeters is vandaag unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter van de delegatie voor de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO). Naast 29 landen, stuurt ook het Europees Parlement een delegatie naar de plenaire bijeenkomst van de NAVO.

Kris Peeters: "Mijn opdracht als delegatieleider van het Europese parlement is duidelijk: de problemen die onze eigen grenzen overstijgen aanpakken waar dat het best lukt. Een daadkrachtige militaire samenwerking blijft in deze woelige tijden onmisbaar.

De grote militaire spanningen zoals het conflict in Syrië, het Midden-Oosten en Oekraïne vragen oplossingen die we met de Europese Unie alleen niet kunnen aanleveren. De NAVO zal voor de Europese Unie ook nog belangrijker worden nu het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie wil verlaten.

De volwaardige partner worden binnen de NAVO. De eerste stappen werd reeds in het vorige mandaat gezet met o.a. de oprichting van een Europees Defensie Fonds. Als voorzitter van de delegatie van het Europees Parlement is het belangrijk dat we tot evenwichtige strategieën komen waarbij de belangen van Europa ten volle worden meegenomen."

Foto Nnieuws : Kris Peeters samen met Keizer Rik Van Looy op HFF Na-Tourcriterium editie 2015