U bent hier

Laatste gemeenteraad in Kasterlee voor Kamerlid Yoleen Van Camp

Herentals | Kasterlee
15.12.2015 - 07.30u
Door: Herman Gezelle

N-VA Kamerlid Yoleen Van Camp woont vandaag haar laatste gemeenteraad in Kasterlee bij.  De Kempense verhuist begin 2016 naar Herentals, waar ze de lokale ploeg zal versterken. Van Camp blikt terug op een boeiende periode als gemeenteraadslid en kijkt uit naar de nieuwe uitdaging in Herentals – de stad die ze haar tweede thuis noemt.

Van Camp begon haar politieke carrière in de lokale politiek in Kasterlee, waar ze in 2012 rechtstreeks werd verkozen als gemeenteraadslid. "Destijds werkte ik nog aan mijn doctoraat op de Universiteit Antwerpen en was de politiek eerder een nevenactiviteit. Ik kreeg echter snel de smaak te pakken en merkte dat ik als gemeenteraadslid de inwoners echt een stem kan geven en het verschil kan maken", blikt de nu 28-jarige Kempense terug.

Van Camp begon zich steeds meer in dossiers vast te bijten en maand na maand kwam de N-VA fractie met constructieve voorstellen voor het gemeentebestuur. "Ik vind het cruciaal dat de oppositie zich kritisch opstelt maar ook met positieve alternatieven en voorstellen op de proppen komt en daar is N-VA Kasterlee bijzonder goed in geslaagd", vindt Van Camp. Haar actieve rol bleef niet onopgemerkt en haar kandidatuur voor de federale verkiezingen voor 2014 kwam niet als verrassing. Van Camp rijfde meer stemmen binnen van op plaats 10 dan de burgemeester van Kasterlee op plaats 7. Ondertussen rondde ze haar doctoraat in de Medische Wetenschappen af.

"Het is met mijn pijn in het hart dat ik de gemeenteraad verlaat maar uiteraard blijf ik achter de schermen wel actief in de Kastelse politiek, als meter van de lokale afdeling en als Kempens Kamerlid", aldus Van Camp.

Van Camp houdt een bijzonder goed gevoel over aan haar 3-jarige episode als gemeenteraadslid: "De samenwerking met onze N-VA Kasterlee ploeg, maar ook met de gemeenteambtenaren en het gemeentebestuur ervoer ik al die jaren als erg positief en heb ik enorm gewaardeerd", zegt Van Camp daarover. De dossiers die het Kamerlid opvolgde, zal ze ook op de voet blijven volgen.

"Ik kijk met veel ongeduld uit naar de nieuwe uitdaging in Herentals in 2016. Herentals is altijd een tweede thuis geweest. Ik ging er naar het Sint-Jozefscollege (nu: KoSH) en liep stage in het Sint-Elisabeth ziekenhuis. Mijn broer woonde er ruimte tijd en mijn zus woont er nog altijd. Herentals is een prachtige stad met een enorm potentieel dat nu onderbenut wordt door een gebrek aan visie en ambitie. Daar gaan we met de ploeg van N-VA Herentals verandering in brengen en voor een nieuwe dynamiek zorgen", vertelt Van Camp, "Dat is ook wat de Herentalsenaar vraagt; bij de vorige verkiezingen stemde 4 op de 10 Herentalsenaren N-VA".

In de Kamer trekt Van Camp volop de kaart van de Kempen en Herentals, met succes. Zo worden de "varkensneus"treinen weldra gerenoveerd en kwam er een extra verbinding Herentals-Brussel tijdens de spitsuren.

Binnen een paar jaar worden ook de verouderde M4's (grijs met gele snuit) vervangen door gloednieuwe dubbeldekkers. "Ook de ondertunneling van de spooroverwegen aan de Poederleeseweg en aan de Belgiëlaan blijf ik bovenaan de agenda plaatsen", besluit Van Camp.

imageMeer nieuws

Kassa's leeggeroofd bij Domein De Putten in Kasterlee

Kassa's leeggeroofd bij Domein De Putten in Kasterlee
Kasterlee | Neteland 24.11.2017 - 16.53u

Politie Neteland week nultolerantie

Politie Neteland week nultolerantie
Herentals | Neteland 24.11.2017 - 16.50u

HYC dit weekend

HYC dit weekend
Herentals | Neteland 24.11.2017 - 14.19u

Nationale en Provinciale voetbalwedstrijden dit weekend

Kempen regio | Neteland 24.11.2017 - 14.14u

Maatregelen steunzones creëren al meer dan 4.300 jobs

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 24.11.2017 - 08.57u

Valiente en GD Brands veroveren Canarische eilanden en Vlaanderen met exclusieve ijsemmers

Valiente en GD Brands veroveren Canarische eilanden en Vlaanderen met exclusieve ijsemmers
Geel | Herentals | Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 24.11.2017 - 03.19u

Koetshuis Le Paige is verkocht

Koetshuis Le Paige is verkocht
Herentals 23.11.2017 - 19.41u

Heffing op zonnepanelen blijft tot 2020

 Heffing op zonnepanelen blijft tot 2020
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 23.11.2017 - 17.57u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto