U bent hier

Leuke kunstendag voor kinderen

Herentals
18.11.2018 - 15.32u
Door: Mark Jaspers

Naar jaarlijkse traditie vond vandaag de kunstendag voor kinderen plaats in cc 't Schaliken.  De kinderen konden er deelnemen aan diverse workshops:  portrettekenen, drukken in schuim en gips on begeleiding van de leerkrachten van de academie voor beeldende kunst.

Ook gebarentaal voor kinderen door Piramime vzw, grote kunst voor kleine kenners door bibliotheek Herentals, en een Workshop Disney muzieklabo door muziekacademie kwamen aan bod.

Op het buitenplein stond doorlopend de Heimweemachine. Dit is een oude kermiswagen waar u op ontdekkingsreis kon gaan tussen nostalgische toestellen zoals film- en diaprojectoren, cassetterecorders, radio’s en telefoons. Of u kon er een gedicht schrijven op een oude typemachine.

In de schouwburg konden de kinderen terecht voor Frank Cools en zoon met de voorstelling 'Zonder toegevoegde suiker'.  Randy Newman, Louis Armstrong, Tina Turner, Louis Neefs, Arno, … ze leenden allemaal hun stem aan Disneyliedjes. Het werd dus hoog tijd dat ook Frank Cools dat deed. Samen met zijn zoon Leonard brengen ze alle Disneyfiguren tot leven: Sneeuwwitje, Pinokkio, Assepoester, Bambi, Alladin, … en Micky Mouse natuurlijk.

Mary Poppins wou er nog wel ‘A spoonful of sugar’ bovenop doen, maar Cools en zoon doen het zonder toegevoegde suiker. Dat is al zoet genoeg. 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto