Duurzame partnership

In het kader van onze langetermijnvisie breiden we de retail distributievloot uit met enerzijds een meer duurzame vloot (eerder dit jaar introduceerden we 20 LNG trucks), en anderzijds met duurzame partnerships.

We zijn dan ook ontzettend trots te mogen aankondigen dat we sinds oktober een nieuw partnership opgestart zijn met supermarktketen Lidl. Van Moer Logistics blijft dus volop inzetten op retail distributie.

De distributieafdeling van Van Moer Logistics telt momenteel zo'n 110 wagens en in totaal heeft de logistieke groep er 430 verdeeld onder 5 operationele afdelingen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid van de retail sector

Als we iets mogen onthouden van de covid-19 pandemie, is het wel de maatschappelijke impact die de structuur en organisatie van onze retail sector heeft op het land.

Het is dan ook belangrijk dat deze essentiële sector blijft inzetten op kwaliteitsvolle en betaalbare producten, maar ook verder investeert in de flexibiliteit en continuïteit van zijn logistieke keten. En dat is exact wat we samen met Lidl naartoe streven, een betrouwbaar partnership waar kwaliteit en flexibiliteit primeert.

Kick-off

De samenwerking gaat van start met enkele truckcombinaties tijdens de eerste week van oktober, waar Van Moer Logistics investeert in nieuwe Bi Temp trailers die volledig gepersonaliseerd zijn met de Lidl branding.

De chauffeurs zullen vanuit het distributiecentrum in Sint-Niklaas de omliggende Lidl winkels bedienen. In deze fase krijgen de chauffeurs de kans om de Lidl procedures en vestigingen op structurele wijze te leren kennen, daarna zal de partnership met Lidl gestaag verder worden uitgebouwd.

Jo Van Moer: "Ik was enorm onder de indruk van het enthousiasme en professionalisme bij Lidl, het bedrijf straalt een aimabele sfeer uit en legt focus op jonge en talentvolle mensen. Hun visie op duurzaam ondernemen is tevens ook zeer indrukwekkend. We zijn dus enorm vereerd dat we samen met hen deze partnership kunnen waarmaken."

Willy Ysewyn / NNieuws - Foto : Van Moer