De stad Herentals kreeg in december 2016 met onnodige commotie te maken over de afbakening van het zoekgebied Vennen (MER) als mogelijke locatie voor een nieuw bedrijventerrein.

'Manke en onduidelijke communicatie vanwege het stadsbestuur veroorzaakte onnodige paniek', reageert Arnout De Cuyper, voorzitter N-VA Herentals. 'De bewoners bundelden eind vorig jaar de krachten en stelden bezwaarschriften op, waar de provincie wel degelijk oren naar had, zo blijkt.

De deputatie van de provincie onderzocht elk element en vond afdoende argumenten om de zone te schrappen als zoekzone voor nieuw industriegebied.

N-VA Herentals steunde de redelijke bezwaren en bracht het punt ook opnieuw ter sprake in de gemeenteraad van 20 december. Een objectieve beoordeling bij de provincie brengt nu uitsluitsel. Het is nu zaak om de desbetreffende zoekzone een betere inplanting te geven,' besluit De Cuyper.

Op de foto's : protesterende buurtbewoners tijdens de gemeenteraad van 20 december. Hun protest en bezwaarschriften bleven geen dode letter...

Foto's archief NNieuws Johan Temmerman /  Guy Verellen.