U bent hier

Marktkramer Tuur Hesp 70 lentes jong : nog altijd de warmste stem van Neteland

Herentals | Neteland | Vlaanderen | Vorselaar
30.10.2017 - 00.33u
Door: Herman Gezelle

Tuur Goris is jarig. 70 lentes. Je geeft Tuur trouwens maar een leeftijd van net 50+.  Zo populair, zo jong.  250 vrienden uit Vlaanderen, Oostenrijk en Nederland kwamen zondagavond in een bomvol 'De 7 Geitjes' Tuur in de bloemen zetten.  Het werd een emotionele avond.

Tuur is in de Kempen en ver daarbuiten bekend als de legendarische muzikant Arthie Miller. Denk maar aan z'n hits 'De Rode Duivels gaan naar Spanje', 'Sha La Li, Waarom dit afscheid?' en z'n populaire concerten met The Telstars. 

Tuur Hesp blijft daarnaast een geliefd en gewaardeerd marktkramer.  Z'n hespen en beulingen krijgen ieder weekend  massaal aandacht op de vrijdagse en zondagse markt in o.a. Herentals.

70 jaar genieten, 70 jaar liefde

Het feest voor Tuur kende een ongekende climax toen Tuur zelf ging zingen. Het combo van Orgels Decap was de perfecte match om samen pure nostalgie te laten overborrelen. Meezingers van o.a. Duo X, Eddy Wally, Will Tura, Gert & Hermien weerklonken in 'De 7 Geitjes'. Orgelpunt was het optreden van kleindochter Izaya die de hele zaal emotioneerde. 'De Lichtjes van de Schelde' en veel meer.  Mooi.

Steun en toeverlaat van Tuurke, lief vrouwtje Liliane, pinkte tijdens de feestavond even een traantje van geluk weg.

Guy Verellen / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto