U bent hier

Massale belangstelling voor Dag van de Academies - extra foto's

Herentals | Neteland
03.02.2018 - 22.49u
Door: Lex Verellen

Schepen Ingrid Ryken (CD&V) gaf vanmorgen het startschot samen met de woordklas van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans voor de Dag van de Academies. Het werd dankzij de vele workshops de hele dag een overrompeling van publiek en vooral kinderen die de sfeer en de kunst kwamen opsnuiven en talrijk deelnamen aan de workshops.

Binnen enkele jaren verhuist de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst naar de Molenvest. Daar wordt een kantoorgebouw omgebouwd tot een grote Kunstencampus waar ook de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans haar onderkomen zal vinden.

Op de Dag van de Academies liet de academie in de plannen kijken. In de Vitrine, de galerie van de academie, kon u de originele maquette en ontwerptekeningen van FVWW architecten bekijken en ontdekte u wat de toekomstige Kunstencampus te bieden heeft voor inwoners van Herentals en de regio Neteland.

Naar aanleiding van deze ambitieuze plannen, fantaseerden de studenten van het atelier mixed media over hun droomatelier. Zij zetten hun zoektocht naar het utopische atelier om in beeldhouwwerken die tentoongesteld worden in de inkomhal.

Maar er was nog veel meer te beleven op deze Dag van de Academies. In de verschillende ateliers kon u  de studenten aan het werk zien. Voor de kinderen waren er ook verschillende doe-activiteiten. In het eetcafé kunt u iets eten of drinken.

Maud Vanhauwaert, de nieuwe Antwerpse stadsdichter, schreef voor deze Dag van de Academies haar Boodschap van Algemeen Nut. Ontdekken kon u haar gedicht visueel en auditief in de zeecontainer op het parkeerterrein van de academie.

In het kunstenloket op de Grote Markt verwenden de leerlingen van de afdelingen muziek en woord iedere welwillende voorbijganger met een vleugje muziek, een gedicht of een verhaal dat zinnenstrelend verbaasde.

Zij stonden u ook artistiek bij terwijl u boodschappen deed in het stadscentrum. U kwam hen tegen in winkels en handelszaken, subtiel, van oor tot oor of grootser.

In de balletzaal van de academie kon u doorlopend genieten van een leuke mix van pop-, jazz-, en rocksongs van vroeger tot nu, met individuele piano-optredens, duo's zang - piano en zelfs enkele keyboard combo's.

We konden vaststellen dat kunst leeft in Herentals en we kijken al vol spanning uit naar de nieuwe campus op de Molenvest. (MJ)

imageMeer nieuws

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag

Kempen regio | Neteland 24.10.2021 - 22.58u reading time3min

3 Amateur B

“Bakens van Licht” - Troostplekken aan kerken en kapellen in Meerhout-Laakdal

Kempen regio | Laakdal regio | Neteland 23.10.2021 - 07.55u

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland
Kempen regio | Neteland 22.10.2021 - 16.52u

Vanaf nu boekenruilkasten in 7 stations in provincie Antwerpen

Vanaf nu boekenruilkasten in 7 stations in provincie Antwerpen
Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 22.10.2021 - 15.15u

Infomarkt: veilig fietsen tussen Herentals en Turnhout via autoluwe fietsroute

Infomarkt: veilig fietsen tussen Herentals en Turnhout via autoluwe fietsroute
Herentals | Lille | Neteland | Turnhout regio 22.10.2021 - 08.05u

Nieuwe Ring voor Retie : plannen

Kempen regio | Vlaanderen 21.10.2021 - 22.39u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto