Waarschuwingsbericht

Automatic fallback to the cURL connection method kicked in to handle the request. Result code from the failing request: 200

U bent hier

Méér dan 200 deelnemers fakkeltocht tegen armoede : 'Politiek kijkt niet door bril van mensen in armoede' - vid

Herentals | Neteland | Olen | Vorselaar
17.10.2021 - 22.01u
Door: Herman Gezelle

De Fakkel vzw, vereniging waar armen het woord nemen, organiseerde vanavond op de Werelddag van Verzet tegen Armoede een fakkeltocht door de straten van Herentals. Zo'n 200 deelnemers gaven present.

Het thema was maatschappelijke participatie.

Het officieel gedeelte begon in cc 't Schaliken met een fijn creatief optreden in samenwerking met De Dorpel van Herentals, Welzijnsschakel Olen, ‘t Kiertje van Vorselaar, vrijuit.nu en Welzijnsschakels. 

Denise Verhaert : 'De politiek, zowel lokaal als nationaal, spreekt niet door de bril van mensen in armoede'

Denise Verhaert, protagonist van het éérste uur van De Fakkel en De Dorpel,  brak een lans tijdens haar speech.  'De politiek, zowel lokaal als nationaal, spreekt niet door de bril van mensen in armoede.  Door de hoge energieprijzen gaan nog meer mensen in diepe nood geraken.  Daar moet dringend een tastbare oplossing voor komen.'

Denis kreeg een staande ovatie in de schouwburg, want ze gaat binnenkort op verdiend pensioen.  Ze krijgt nog een aparte huldiging binnenkort.

Bart Michiels : ''Shockerende situaties, noem ze maar shituaties'

Schepen Bart Michiels (CD&V) deed een indringende speech over onrecht & armoede en maatschappelijke participatie. 

'Ik krijg dagelijks telefoons, mails en berichten via allerlei kanalen van situaties die me blijven aangrijpen en shockeren', zei Michiels. 'Shockerende situaties, noem ze maar shituaties, die me echt wel frustreren ook, want laat ons eerlijk zijn: mensen in armoede alle kansen geven kan en moet nog veel beter.

In Herentals proberen we dat te doen, in samenwerking met alle personen en verenigingen van ons armoedeoverleg, met het OCMW en de sociale dienst, met onze dienst Gelijke Kansen, met het CAW en in het bijzonder met De Dorpel en De Fakkel.

Laat ons marcheren voor betere kansen voor wie die niet gekregen heeft, laat ons met vuur door de Herentalse straten trekken', besloot Bart Michiels met een linkse quot.

De organisatie liep dankzij de steun van lokaal bestuur Herentals, politie Neteland, Rode Kruis Herentals en Netwerk tegen Armoede

Tijdens de fakkeltocht werden de wandelaars begeleid door 2 imponerende doedelzakspelers.

Je zag onderweg méér wit geknoopt lakens uithangen als teken van solidariteit dan tijdens de editie 2019, net voor de covid-crisis.  Red. & foto's-beelden Johan Temmerman/ NNieuws.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto