De Fakkel vzw, een vereniging waar armen het woord nemen, organiseerde vanavond  in Herentals met de steun van het gemeentebestuur en het OCMW van Herentals een fakkeltocht tegen armoede en uitsluiting.

Om 19u werd er met het officiële gedeelte gestart in de foyer van cc 't Schaliken. Het thema dit jaar was onderwijs. Na de toespraken van Patrick Heremans, directeur van het kOsh, schepen Peter Bellens, en enkele getuigenissen, vertrok de fakkeltocht door het centrum.

Langs de Zandstraat, Nieuwstraat, Blijdenberg, Zandpoort, St-Jansstraat, Gildenlaan, Kerkplein, De Paepestraat, Bovenrij en Grote Markt kwamen de meer dan 300 wanderlaars terug aan bij 't Schaliken.

Tijdens de fakkeltocht werden de wandelaars begeleid door 2 doedelzakspelers,  politie Neteland en het Rode Kruis. Bij aankomst bood de stad een kom lekkere soep aan.

Her en der zag je onderweg een wit geknoopt laken uithangen als teken van
solidariteit. 

Deze SPAAK-fakkeltocht ging gelijktijdig door in Geel, Mol, Turnhout en Herentals. SPAAK is het samenwerkingsverband van de 4 Kempische verenigingen waar armen het woord nemen.

'Stap mee in de Kempen en laat zien dat armoede een onrecht is.'