U bent hier

Meer dan 5 miljoen wagens over Noord-zuidverbinding

Geel | Kasterlee | Neteland
03.03.2016 - 19.46u
Door: Peter Caers

Twee jaar geleden werd de Noord-Zuid Kempen feestelijk ingelopen en opengesteld voor het verkeer. Om het effect van de nieuwe weg tot in detail te meten voert de Vlaamse overheid tijdens dit voorjaar een onderzoek uit met tellingen langsheen de grote verkeersassen in Kasterlee en Geel.

Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Kasterlee Ward Kennes die jarenlang mee aan de kar heeft getrokken voor de realisatie van de N19g heeft deze metingen niet afgewacht om bij deze tweede verjaardag Vlaams minister Ben Weyts te ondervragen over de effecten van de Noord-Zuid Kempen. Daarmee wil hij in de eerste plaats zicht krijgen op de impact van de NZK op de leefbaarheid van de dorpskernen van Kasterlee en Geel Ten Aard.

Uit het antwoord van de Minister blijkt dat er vorig jaar in beide rijrichtingen samen meer dan 5 miljoen voertuigen werden geteld, waarvan meer dan 500.000 vrachtwagens. De drukste maand blijkt oktober, met vorig jaar gemiddeld 16.418 voertuigen per dag.

Op een gemiddelde oktoberdag reden er in 2015 ook 1.641 vrachtwagens langs de nieuwe weg en niet langer tussen de woningen. Wellicht wordt er in oktober meer gereden omdat er dan minder vakantie- en geen feestdagen zijn. Ward Kennes: “Deze cijfers bevestigen de enorme ontlasting van de dorpskernen van Kasterlee en Geel Ten Aard.

De verbetering van de leefbaarheid van de beide dorpskernen was een belangrijke doelstelling van deze NZK. Ik ben dan ook uitermate tevreden dat uit deze cijfers zwart op wit blijkt dat de grote Vlaamse investeringen voor de NZK hun doel hebben bereikt en dat twee leefkernen hier elke dag van het jaar van genieten."  Foto's archief NNieuws/ inhuldiging Noord-Zuid Kempen 2014.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto