Op zondag 22 april 2018 organiseert Gewest Hest voor de derde keer een grote Gew(H)estdag. Dit wordt een dag waarop alle leden en leiding van de 16 chiro's van Gewest Hest worden uitgenodigd om er samen een onvergetelijke dag van te maken. Verwacht wordt dat er die dag zo'n 700 tot 1000 Chiro-enthousiastelingen zullen afzakken.

De Gew(H)estdag zal doorgaan in het gebouw van Chiro Halder en het domein naast het Speelplein te Boonmarkt, Heist-op-den-Berg. Maar ook omliggende gebieden zoals het provinciaal groendomein de Averegten en andere plekjes in en rond Heist-op-den-Berg zullen als spellocatie gebruikt worden.

De dag kan rekenen op een groot netwerk van geëngageerde Chirosympathisanten: in de voormiddag zullen de oudste afdelingen samen deelnemen aan een grote activiteit. 's Middags verzorgt een kookploeg van oud-gewesters een heerlijk middagmaal voor ongeveer 350 à 450 hongerige magen.

In de namiddag arriveren ook de jongste Chiroleden en zullen alle kinderen in hun eigen afdeling een spel spelen, in elkaar gestoken door hun leiders en leidsters. Tot slot kan iedereen genieten van een spectaculaire slotshow om samen de dag in schoonheid af te sluiten. Dit alles dit jaar in het thema 'Gewest rHeist de wereld rond', waarbij alle spelen zich zullen situeren over de hele wereld.

Dit wordt een dag die zeker in de kijker gezet mag worden: 16 chiro's (alle chiro's van Heist-op-den-Berg en ook Chiro's Berlaar-Heikant, Beerzel, Putte, Grasheide, Hulshout en Houtvenne) die allemaal samenwerken onder begeleiding van de gewestleiding om er samen een prachtige Chirodag van te maken.