Verschillende politiezones krijgen sinds het begin van het paasweekend steeds meer meldingen binnen van mensen die de coronamaatregelen niet respecteren.

Er is meer volk op straat, er wordt druk gewinkeld en mensen geven feestjes thuis. "Als we niet opletten, gaan we naar een lockdown in Wuhan-stijl, waarbij niets meer mag", zegt viroloog Marc Van Ranst.

"Blijf in uw kot": het lijkt nu al hét motto van 2020. Al wekenlang hoort u die woorden elke dag, maar blijkbaar heeft toch niet iedereen de boodschap helemaal begrepen.

Het paasweekend, het mooie weer en de lockdown-moeheid: het is een gevaarlijke cocktail die zich vertaalt in meer mensen op straat en feestjes bij mensen thuis, dat melden enkele politiezones. (VRTNWS)

Foto's : Ook in onze regio Neteland & Kempen waren er politiecontroles. Op veel centrale plaatsen en markten lieten fietsers afval achter en zaten ze in groep iets te drinken...  Covid-19 na besmetting doodsgevaar?  Blijkbaar niet voor iedereen. (Foto's D. Peeters/ Pol / N.)