U bent hier

Mendo klimt naar een 6e plaats na 3-1winst tegen JTV Dero Zele-Berlare

Heist op den Berg | Neteland
29.02.2016 - 20.36u
Door: Peter Caers

Na een iets mindere periode waren de heren 1 van Mendo Booischot gebrand om dit weekend nog eens punten te pakken. Op papier een haalbare kaart : ze staan momenteel 8ste in de rangschikking terwijl we hun tegenstander op de 10de plaats terug vinden. De thuisploeg begon vol enthousiasme aan de wedstrijd tegen JTV Dero Zele- Berlare maar ze vonden niet het juiste spelritme. Te veel opslagmissers deden hen zelfs bijna de das om en pas bij de 3de setbal lukte het om de set uit te maken. (6-8, 16-15 en 29-27).

In set 2 vochten de bezoekers zich onder impuls van een vlot scorende Jop Vercruysse terug in de match en keken de mannen van Mendo direct tegen een 2-6 achterstand aan. We kregen mooie rally’s te zien die door beide ploegen krachtig afgewerkt werden. Wout Van Dyck zette een sterke opslagreeks neer en deed nog een poging om bij te benen maar Berlare-Zele gaf de set niet meer uit handen. (4-8, 10-16 en dan via 15-22 naar 19-22 naar 20-25). in de 3de set vond Mendo eindelijk de juiste cadans en waren de bezoekers constant op achtervolgen aangewezen. Ze liepen via 8-5 makkelijk uit naar 16-12. Bij 22-17 sputterde de Mendomotor en konden ze even geen antwoord vinden op de krachtige aanvallen van Jop Vercruysse & co. Als bij 22-22 de bordjes in evenwicht kwamen vond Wout Van Dyck het hoog tijd om orde op zaken te stellen en bracht zijn ploegmaat Maarten Van Dyck perfect in stelling om te scoren. (8-5, 16-12 , via 22-17 naar 22-22 en 25-23).

In set 4 waren de bezoekers van bij het begin op achtervolgen aangewezen en lieten ze zich steeds meer in de fout duwen. Mendo liep via 8-4 uit naar 16-10 en Berlare – Zele kon geen weerwerk bieden op de krachtige aanvallen van Bob Douwen en zijn ploegmaats. De ingevallen spelverdeler Toon Swinnen zette met enkele listige 2de handsballen zijn tegenstrevers op het verkeerde spoor en leidde zijn ploeg naar een oververdiende overwinning! (8-4, 16-10 en 25-16).

Blessureleed

Het seizoen van Mendo was er één dat getekend werd door blessureleed : na Yannick Slaets en Menno Van De Velde viel enkele weken geleden ook libero Benedict Buts uit met rugklachten. Coach Michel Mariën zocht en vond 2 younsters om zijn ploeg te depanneren : Ward Van Dyck (broer van spelverdeler Wout) en Jorrit Jespers (2de libero heren 2) en zij speelden ook deze week een meer dan verdienstelijke wedstrijd. Coach Michel Mariën is er dank zij hun inbreng en uiteraard ook het enthousiasme van de rest van zijn team weer in geslaagd om zijn gehavende ploeg op koers te houden richting behoud Liga B.

Volgend weekend trekken de heren van Mendo naar Walhain om daar revanche te nemen voor de nederlaag uit de heenronde. Speelden : Bob Douwen , Wouter Gijsemans, Wout Van Dyck, Maarten Van Dyck, Ruben Duwaerts, Joren Appels, Jorrit Jespers (Libero) Kwamen in : Ward Van Dyck en Toon Swinnen Uitslag: 3 - 1 (29/27, 20/25, 25/23, 25/16).

verslag: Annemie Daems/Mendo/Nnieuws.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto